OSONÓ SZÍNHÁZMŰHELY – PREZSMER BOGLÁRKA

Részben én is tükrözöm…

Az Osonó Színházműhely Ahogyan a víz tükrözi az arcot című előadása és színházpedagógiai foglalkozás. Színpadtól függetlenül, mindannyian felmutatjuk, feltárjuk vagy tükrözzük azt, ami foglalkoztat.

Az Osonó és Prezsmer Boglárka színházpedagógus arra hívja a közönséget, legyenek ők is tükreink, és a látott élmények személyesebbé tételével olyan érzékeny témákat járhassanak körbe, melyek az örök gyermek tiszta kérdéseit vizsgálják: meddig tart a törődés, a szeretet, mit tehetünk a magunkra maradottság feloldásáért, vagy azért, hogy hittel éljük tovább életünket.

Az Osonó korábban feldolgozó beszélgetéseket kínált nézőinek az előadásokat követően. A több száz alkalom tapasztalata nyomán alakult ki bennük a színházpedagógiai foglalkozások életre hívásának gondolata, ezzel is eleget kívánnak tenni a megfogalmazott igénynek, mely  nemcsak nézni, hanem  bevonódni is szeretne.

Az előadást követő színházi nevelési foglalkozások sorozatát azzal a céllal indítják útjára, hogy a nézői élményt résztvevői színházi élménnyé (is) mélyíthessék. Egy térben, egy közösséget alkotva, színházi nevelési eszközöket használva közelítenek a látott előadás által felkínált témákhoz. Az interaktív órában olyan résztvevői módokat kínálnak nézőinknek, melyek a téma és a színházi forma befogadását, megértését érzékenyítik, a személyesség és az átfogóbb értelmezés szolgálatában pedig közös gondolkodásra ösztönöznek.

A foglalkozásokat az osonós színészekkel közösen, Prezsmer Boglárka színházpedagógus vezeti.

Prezsmer Boglárka középiskoláit Sepsiszentgyörgyön végezte, majd Kolozsváron tanult teatrológiát. Dramaturgként is dolgozik, több mint tíz éve foglalkozik színház- és drámapedagógiával, emellett művészetpedagógiákban is jártas.