Cercuri de foc, mingi de foc, bastoane de foc, muzică și dans, tot felul de atracții și sentimente care se adună, toate acestea întâmplându-se în atracția magnetică a focului. Între timp valsul Flăcărilor ne povestește despre relația dintre bărbat și femeie, despre armonia perechilor opuse, lupta dintre lumină și întuneric, putându-se simți fiecare ritm al atracției și al repulsiei.  Suntem aici, undeva între limita dintre divertisment și artă.

O fi fost chemarea producției exotice, a curiozității sau poate a focului – ca forță elementară – nu se știe, dar, în timpul spectacolului de jonglerie cu foc,  vineri seara piața centrală s-a umplut de spectatori. Formația din Ungaria, Flame Flowers, existentă de zece ani, este excelentă și se bucură de faimă, fiind formată din jongleri care făceau acest lucru drept hobby și au devenit renumiți în cadrul spectacolului de talente Hungary`s Got Talent 2015. Ei au realizat de mai multe ori spectacole în Transilvania, însă a fost prima oară când au venit în Sfântu Gheorghe.

Haáb Róbert și Weszelovszky Anna, artiștii de jonglerii care au apărut pe scenă, ne-au povestit cu plăcere despre începuturi, aducându-și aminte că au văzut un asemenea spectacol pe vremea când aveau douăzeci de ani, le-a plăcut și au început cu încetul să învețe această artă, care s-a răspândit în Ungaria în anii 2000 cu ocazia dezvoltării culturii festivalului. La început, au ”furat” meseria din video-urile de pe youtube, apoi au participat la diferite workshop-uri din străinătate, iar azi ei sunt cei care străbat lumea în calitate de artiști. Ei nu sunt artiști de circ și nici dansatori de foc, ci, conform definiției proprii, ei sunt între cele două, și deși este  vorba de o artă contemporană, singuranța este pe primul loc, după cum spun ei: ”trebuie să fii foarte lucid”. La urma urmelor, ei dresează focul. Pentru a ne fi pe plac, cu ocazia festivalului PulzArt ei au apărut de două ori pe scena din Piața Centrală a orașului Sfântu Gheorghe.

Galerie