Farmecul discret al festivalului pulzArt stă în surprizele pe care le pregătește copiilor de la an la an. La noi (și) programele destinate copiilor sunt originare, cât se poate de creative, fiind adevărate surse de inspirație pentru activități individuale sau împreună cu familia.

Dragi copii și părinți, programele de mai jos sunt concepute pentru voi!

PENSULE VORBĂREȚE: ATELIER INTERACTIV ȘI DE DEZVOLTARE PENTRU COPII

Mâzgăliturile și, mai târziu, desenul, sunt prezente în viața unui copil încă de la cea mai fragedă vârstă. Grupul Fecsegő Ecsetek (Pensule vorbărețe) se bazează pe abilitățile creative și de creație care sunt prezente în fiecare dintre noi. 

Arta stradală și terapia prin artă se vor întrepătrunde pentru câteva ore de-a lungul acestor activități. Copiii mici (4+) pot deveni parte a procesului creativ, inclusiv a lucrărilor de artă, care vor fi realizate până la sfârșitul sesiunii. 

Ateliere:

Vineri, 15 septembrie ► 16:00 19:00. Loc de desfășurare: EMŰK, parter

Pictură experimentală interactivă pe pânză gigantică: Desenează-l pe Sfântul Gheorghe cu balaurul

Pietre vorbărețe: pictură pe piatră și împletire de povești. 

Sâmbătă, 16 septembrie ► 14:00 17:00. Loc de desfășurare: EMŰK, parter

Alb-Negru 

Pensule naturale: pictură cu materiale naturale.

Participarea la aceste sesiuni este gratuită.

FÖLDSZINT: ATELIER DE SUNET

În cadrul celei de-a 9-a ediții PulzArt, FöldSzint (GroundFloor) vă invită la un atelier neconvențional, susținut de o mână de persoane independente și proactive. Atelierul de sunet prezintă evenimente care amintesc de un program radio, cum ar fi interviuri între adulți și copii înregistrate cu ajutorul microfoanelor. Între timp, în fundal, participanții se pot juca și experimenta cu instrumente digitale și analogice de producere a sunetului (instrumente precum magnetofoane, tobe, chitare etc.) sub îndrumarea supraveghetorilor atelierului. Cu ajutorul unei pedale, participanții înregistrează sunete care sunt apoi puse în buclă. Alte sunete produse de diverse instrumente sunt suprapuse peste înregistrarea de bază, rezultând la finalul activității o operă de artă captivantă. 

Data și locația:

► 16 septembrie ► 17:00 – 20:00 / Parcul Elisabeta

► 17 septembrie ► 11:00 – 14:00 / Casa cu Arcade

Capacitate: maxim 10 participanți pe oră

Limită de vârstă: 8+.

ABC90 – ATELIER DE BRODERIE

Atelierul ABC90 îi invită pe toți cei interesați să participe la realizarea proiectului de artă contemporană al artistei Cătălina Nistor. În cele patru zile ale festivalului pulzArt Spațiul Expozițional de Artă Contemporană MAGMA va găzdui un atelier de broderie, unde participanți de toate vârstele vor avea ocazia să brodeze pe pânze cu mărimea de 50×70 cm – pe baza unor lucrări ale lui Cătălina Nistor – obiecte care simbolizau anii ’90. Participanții fără experiență în brodare vor fi ghidați în însușirea tehnicii.

Materialele necesare sunt asigurate de către organizatori. Participanții primesc în cadou câte o batistă cu desenul artistei, pe care o pot broda. Intrarea este liberă.

Data:

14-15 septembrie – 14:00 – 17:00

►  16-17 septembrie – 12:00 – 17:00 

Loc: Spațiul Expozițional de Artă Contemporană MAGMA

M STUDIO: FIRE FLOW

În cadrul festivalului de arte contemporane pulzArt, atmosfera din orașul nostru se va aprinde din nou! Producția FIRE FLOW, cu coreografii și elemente de dans noi, va aprinde încă o dată flăcările.

Data și locația

► joi, 14 septembrie ► 20:30 / parcarea fostului hotel Bodoc

INSTALAȚII ARTISTICE

În perioada festivalului Parcul Elisabeta va găzdui câteva instalații artistice, interactive care pot fi interesante atât pentru copii, cât și pentru adulți.

Proiectul lui Marina Melenti Persistence of Vision explorează elementele ce determină crearea unor comunități și relațiile dintre acestea. Instalația reproduce, la o scară mai mare și în două exemplare, un joc optic de la începutul secolului XIX denumit Taumatrop. Acesta reprezintă un disc legat cu două sfori în capetele opuse ale diametrului său, fiind un proiect interactiv.

Data și locația:

► 14-17 septembrie ► 11:00 / Parcul Elisabeta

Arborele fântână, proiectul lui Rizmayer Péter va transforma un copac din parc într-o fântână, punând în centrul atenției ciclurile naturii, ale apei și importanța copacilor. Subliniază modul prin care viața în mediul urban poate fi cât mai sustenabilă.

Data și locația

► 14-17 septembrie ► 11:00 / Parcul Elisabeta

În cadrul târgului de obiecte de artă contemporană BAZ / ART, sâmbătă va avea loc un workshop, unde pe baloane uriașe, amplasate în spațiul din fața Art Gallery doritorii vor putea desena portrete, caracterizate prin linii simple.

Data și locația

► 16 septembrie ► 11:00 / Art Gallery (P-ța Libertății nr. 2)