► Să ne scufundăm, ghidați de Gábor Tokár alias Ficture într-o lume sonică cu totul aparte la această ediție a pulzArt sâmbătă de la ora 23:00 la Szimpla Sfântu Gheorghe!

Muzica lui Ficture este un colaj colorat, care prin fuziunea diferitelor surse ale sunetelor depășește convenționalul. Producțiile lui nu cunosc granițe, literalmente orice component al lumii înconjurătoare poate fi parte a muzicii.

Ceea ce face producția lui Ficture cu adevărat unică este desăvârșita experiență live. În spectacolele lui tobele acustice, sintetizatorul și efectele numeroase se contopesc într-o simfonie improvizată. Artistul folosește cu măiestrie tehnicile live de looping și crearea de tipare (samples), invitând audiența la o odisee multiinstrumentală. 

► Pregătiți-vă, Danaga va electriza atmosfera pulzParty printr-o cavalcadă a sunetelor electronice și vibrante de la ora 00:00 tot la Szimpla!

Danaga (Daniel Aga) și-a început cariera muzicală în 1998 ca solist și chitarist al unei formații rock. După zece ani, și-a vândut motocicleta pentru a-și cumpăra primul computer.  Acesta a fost punctul de cotitură, când s-a decis în favoarea muzicii electronice, la care a contribuit cu o nouă culoare, inconfundabilul stil Danaga.

Compozițiile lui fuzionează muzica electronică a anilor ’60 și ’70, cu jazz, hip-hop, funk și house, și sunt presărate cu melodii inspirate din folclorul est-european. Creațiile sale originale i-au adus colaborări cu artiști de renume precum Florin Tarlea, Mihai Pop sau Mircea Florian.

S-a remarcat prin talentul său pe diferite platforme muzicale, figurând cu compoziții proprii pe albumul Culese din Cartier  al cunoscutei formații Subcarpați, și pe compilația Buzz RO! lansat în 2011 de Local Records.

Albumul de debut al lui Danaga intitulat Am n-aripi este o culegere de povestiri muzicale despre oamenii înstrăinați ale zilelor noastre, care încearcă să-și regăsească sinele pierdut.  

► Petreceți cu noi pe acordurile groove ale lui Vekt în ultima petrecere pulzParty a festivalului de la ora 01:00 la Szimpla!

Vekt sau József Halmen s-a născut la Târgu Mureș, dar s-a stabilit la Cluj-Napoca, unde lucrează ca organizator de concerte și festivaluri și ca producător.
În muzică s-a lansat încă din perioada liceului, când împreună cu Barabas au înființat duetul dinamic Fishman ft. Barabas. La început participau la petreceri private, cu prietenii, dar nu le-a trebuit mult timp ca să fie remarcați și invitați în cluburi și pe scenele festivalurilor.

În prezent artistul se concentrează pe proiectul solo, intitulat Vekt. În cadrul acestui proiect a înregistrat producții la Let it out records (UK) și Blue Soho Recordings (Turcia), și a câștigat un concurs Remix Beethoven. Melodia Elegie a fost inclusă pe compilația Cafe de Anatolia, ediția 2022.

Se inspiră și mixează mai multe genuri muzicale, cum ar fi: house, tribal, acid, organic house, ethnic house, downtempo și trip-hop.

Preț bilet de intrare la pulzParty (sâmbătă): 30 lei.