► Merüljünk el együtt egy egészen különleges szónikus élményben a 9. pulzArton, ahol Tokár Gábor, azaz Ficture rendkívüli hangzásvilágával ismerkedhetünk meg szombaton 23:00 órától a Szimplában.

Ficture zenéje tarka kollázs, amely sokféle hangforrás ötvözésével túlmutat a hagyományos kereteken. A terepfelvételek finom árnyalataitól az analóg szintetizátorok mélységéig, Ficture művészete nem ismer határokat: a bennünket körülvevő világból számára bármi a zenei kifejezés potenciális vászna lehet.

Ami igazán különlegessé teszi Ficture-t, az a lebilincselő élő élmény. Fellépései során a akusztikus dobok, a kontrollerek, szintetizátorok és effektek sokaságát rendezi improvizatív szimfóniába. A zenész ezen túl mesterien alkalmazza az élő loopolás és mintavételezés technikáját, egy multiinstrumentális odüsszeiára hívva hallgatóságát.

► Készüljetek, szintén szombaton éjfélkor Danaga az elektronikus hangokban megelevenedő történetek vibráló kavalkádján keresztül fogja felrázni a pulzParty hangulatot!

Danaga (Daniel Aga) 1998-ban kezdte zenei karrierjét egy rockzenekar énekeseként és gitárosaként. Nem kellett azonban sok idő, hogy a zene iránti szenvedélye kiteljesedjék és némiképp irányt is váltson.

Egy évtized múltán a zenész merész lépésre szánta el magát: eladta motorkerékpárját, hogy megszerezze legelső számítógépét. Ez a pillanat jelentette az átmenetet az elektronika világába, ahol Danaga egyedi hangzása kezdett formát ölteni.

Zenéje a különböző műfajok hipnotikus fúziója, amely a 60-as és 70-es évek elektronikus zenéjéből, a jazzből, a hip-hopból, a funkból, a house-ból és a kelet-európai folklór gazdag dallamvilágából merít ihletet. Danaga hangzásbeli alkímiája olyan neves művészekkel való együttműködéshez vezetett, mint Florin Tarlea, Mihai Pop és Mircea Florian.

Tehetségét különböző platformokon csillogtatta meg, saját művei szerepeltek a neves román Subcarpați zenekar által szerkesztett Culese din Cartier (Gyűjtések a lakónegyedből) című válogatáson, valamint a Buzz RO! 2011-ben a Local Records gondozásában.

Danaga debütáló albuma, az Am n-aripi (Nincsenek szárnyaim) olyan megrendítő történetek gyűjteménye, amelyek a kortárs, elidegenedett ember élményeire épülnek, aki próbál rálelni igazi énjére.

► Groove-oljatok velünk Vekt ütemeire 01:00 órától a Szimplában, a 9. pulzArt fesztivál partiprogramjának egyik csemegéjére! 

Vekt, vagyis Halmen József, Marosvásárhelyen született, de most már Kolozsvárt hívja otthonának, ahol több területen is tevékenykedik: koncert- és fesztiválszervező, promóter.

Vekt zenei útja középiskolai éveiben kezdődött, amikor Barabassal együtt megalapította a Fishman ft. Barabas nevű dinamikus duót. Kezdetben a bulijaik baráti, meghitt összejövetelek voltak. Nem kellett azonban sok idő hozzá, hogy vonzó energiájuk és zenéjük figyelmet szerezzen nagyobb klubok és fesztiválok körében, és jelentősebb színpadokra is eljusson.

Jelenleg a művész saját szólóprojektjére, a Vektre összpontosít. A Let it out records (UK) és a Blue Soho Recordings (Törökország) kiadóknál adott ki dalokat, és megnyert egy Beethoven remix versenyt. Elégia című produkciója bekerült a Cafe de Anatolia 2022-es válogatásába.

Zenei palettája számos műfajt felölel, úgy mint: house, tribal, acid, organic house, ethnic house, downtempo és trip-hop.

pulzParty belépő (szombat): 30 lej