Judit Rita Rabóczky este un talent promițător al generației tinere de sculptori din Ungaria, care în mare parte folosește fier vopsit, sârmă rulată sau pirogranit. Subiecte recurente: portrete, măști, îngeri, pisici, pantofi de damă, interioare, precum și instalații de sculpturi, mai ales figuri umane aflate în mișcare. Influențele directe ale lui Giotto, Giacometti și Gormley pot fi regăsite în sculpturile ei, dar și cele ale artei preistorice.

Cele mai recente creații ale artistei includ instalațiile de sculptură mobile, seria sculpturilor despre puști: „În această serie, artista a renunțat la acea estetică decorativă care deseori accentuează formele feminine în mod erotic. Discurile ei tăiate și sudate cuprind o forță brutală și expresivă, fără să ascundă materialitatea. Pe chipurile dolofane ale puștilor surâzând, plângând și cu grimase, putem observa mimica dureroasă, distrusă și apoi reconstituită a îngerilor lui Giotto, însă acești puști nu mai amintesc de îngerii care și-au pierdut aripile, ci de păpușile din thrillere, care au revenit la viață din adâncul debaralelor.” (Zoltán Rockenbauer)

Deschide expoziția: Zsuzsa Völgyi Tóth editor cultural, prezentator la MTVA Budapesta în colaborare cu Szabolcs Boldizsár pe flaut.

15 septembrie, orele 16:00, Ceainăria Tein

Artiști Similari

Vijor – interactive lightpainting installation

Cele mai bune animații ale Festivalului Internațional de Scurtmetraje BuSho

16 septembrie 2016

Ruinele Imperiului Roman