Műhelymunka az Egyesült Királyság bábmestereivel 

„Báb-úttörők”, „az Egyesült Királyság bábmesterei”… ilyen és ehhez hasonló címkékkel illeti a brit szakmai kritika a Blind Summit Theatre tagjait, akik újragondolták a bábszínházat a modern felnőtt közönség számára. A társulat bábjátékait 1997-es megalakulásuk óta összesen több mint egymillió ember látta.

Tíz órás műhelymunkára kerül sor szeptember 16-án,  vasárnap 10 és 20 óra között a társulat vezetésével. A közös munka során a résztvevők betekintést nyerhetnek a Bunraku bábszínjátszás három alapelvébe – fókusz, légzés és alappont-, illetve a báb életre keltésének az alapjaiba. A workshop során olyan játékokokra és gyakorlatokra is sor kerül, amelyek megtanítják a társulatban zajló közös munkát és a Bunraku bábszínjátszás alapjait. Nem marad el a karakterek teremtése és történetek kitalálása sem.

► A workshop angol nyelven zajlik, amelyre bábszínészek, a bábozás területén már tapasztalattal rendelkező személyek,  illetve a bábszínész szakirány hallgatóinak jelentkezését várjuk.

► A jelentkezési díj 100 lej, ami tartalmazza a szombati The Table című előadásra való belépést is, valamint az ebédet a műhelymunka idejére.

► Helyszín: a Kónya Ádám Művelődési Ház

► Résztvevők száma: legtöbb 21 személy

► Jelentkezés: https://goo.gl/forms/GeekSO24NEs7e0eY2

► Jelentkezési határidő: szeptember 10.

>> Facebook event <<