A workshop egy rövid laboratóriumi munka, mely alatt a gyakorlaton keresztül különböző színházi stílusokat, irányzatokat vizsgálnak meg. Egy felsőfokúbb színházi értelmezéssel próbálunk dolgozni, amely túlmutat a hagyományos színházi rendszer és esztétika határain. A megszokott színházi oktatást és gondolkodást követve, de megkérdőjelezve annak az eszméit és konvencióit, támogatjuk az innovatív és szubjektív formákat, ezekből új és egyéni meglátást próbálunk előterjeszteni és alkalmazni, vagy csupán más, saját színházi gondolkodást és színházi alkotást elképzelni.

A kétnapos brainstorming-gyakorlat arra biztatja a résztvevőket, hogy fogalmazzák meg saját színházi területüket és döntsék el, melyek azok a témák, problémák, amelyeket feldolgoznának. A workshop szabad formája lehetőséget nyújt olyan gyakorlatok egyéni kidolgozására, melyeken keresztül a résztvevők a saját színházi megközelítésükről és esztétikájukról tudnak gondolkozni illetve vitázni. Emellett azt is boncolgatni fogjuk, hogy miként lehet alkalmazni a saját művészi munkát szabadúszó művészként. A műhely nemcsak a magyar meg a román színházra közelít majd rá, hanem a nemzetközi színház irányzatait is vizsgálja.

Cél a résztvevők egyéni kreativitásának támogatása és motiválása abban, hogy képviseljék egyedi munkájukat és vállaljanak felelősséget a művészi, alkotó szerepükért. Olyan képességeink vannak, mint egyetlen más élőlénynek sem a Földön, szabadon gondolkozhatunk, képzelődhetünk, azt tehetünk amit akarunk… és művészetet teremthetünk. Miért ne alkotnánk egyedit?

A workshop olyan kíváncsi előadóművészeknek és tanulóknak szól, akik felvállalják a színházi készségeik felkutatásának, fejlesztésének és kritikai elemzésének a kihívását, vagyis azoknak, akik meg akarják találni vagy fejleszteni a művészi nyelvezetüket. Minden olyan előadóművészt szívesen látunk, aki a színház, tánc vagy bábszínház terén alapfokú ismeretekkel rendelkezik. Egyéb követelmények: önkritika, magas függetlenségi vágy és csapatszellem.

Minden résztvevő számára a műhelymunka alapjául szolgál egy klasszikus monológ, amit színpadon kell bemutatni. Ez a kiindulópontja a gyakorlatoknak és a beszélgetéseknek, ezért egy 3-5 perces monológot kell előkészíteni.

A tevékenységek magyar, román, angol és német nyelven zajlanak.

Maximális résztvevői szám: 15.

Workshop tevékenységek időpontjai: Szept. 13 – 10:00-19:00, Szept. 14 és 15 – 14:00-19:00

Helyszín: Cimborák Bábszínház

Részvételi díj: személyenként 100 RON, mely tartalmazza a jegyeket az “A halhatatlanságra vágyó királyfi” és “The Table” című előadásokra szeptember 15-én, illetve egy ebédet szeptember 13-án.

Jelentkezni a következő táblázat kitöltésével lehetséges: https://goo.gl/forms/0O8sIhCXWTEG8Ktt1

Regisztrálás után e-mailben jelentkezünk további részletekkel.

Jelentkezési határidő: szeptember 10.

 

A workshopot Horváth Hunor vezeti, aki a burghauseni Athanor Akademie Film- és színházrendezés szakán végzett 2011-ben, majd a berni egyetemen szerzett mesteri diplomát Kiterjesztett színházi formák szakon 2015-ben. Jelenleg Baselben folytatja tanulmányait kulturális menedzsment terén, illetve Münchenben a színház és zenemenedzsment kurzus látogatója. Számos workshopon vett részt olyan művészek és társulatok vezetésében mint: Dr. Prof. David Esrig, Alexej Lewinsky and Rainer Dobernig, Yves Marc, Ivo Dimchev, Nils Torpus, Rimini Protokoll, She She Pop, Gob Squad, Need Company, Ana Mendes stb. A berni művészeti egyetem projektmenedzsere volt három évig, majd azt követően, 2015 óta az Athanor Színház- és Filmművészeti Egyetem menedzsere és tanára Passauban.

>> FB event <<

Hasonló Fellépők

2018. szeptember 13.

Egy zabigyerek kék háttér előtt történetet mesél

2018. szeptember 16.

Kocsmai hurkok 7 jelenetben

2018. szeptember 14.

A Halhatatlanságra Vágyó Királyfi