Luând în considerare numărul spectatorilor, reacţia publicului, precum şi intensitatea experienţei trăite, concertul lui Lajkó Félix şi al orchestrei sale poate fi considerat punctul culminant al Festivalului pulzArt – au evidenţiat organizatorii în cadrul conferinţei de presă de bilanţ. Organizatorul principal al festivalului, Barta Mónika, şeful Biroului de Imagine al Primăriei a spus că, per ansamblu, sunt mulţumiţi, au reuşit să prezinte iniţiative artistice reprezentative, iar publicul a răspuns pozitiv chiar şi la cele mai experimentale spectacolele.  „La programe am mers în primul rând pe calitate şi nu pe cantitate. Putem spune că nu numai publicul din Sfântu Gheorghe a fost mobilizat, ci oarecum am reuşit să atragem spectatori din tot Ţinutul Secuiesc, dar este evident că, pe viitor, trebuie să punem un accent mai mare pe promovarea programului în toată regiunea. În marea lor majoritate, programele noastre s-au bucurat de sală plină, publicul participând la festival într-un mod foarte activ, iar bis-urile au fost foarte sincere. Considerăm că e nevoie de acest festival şi că trebuie să aibă continuitate” – a spus Barta Mónika.

Anul acesta, la Sfântu Gheorghe este Anul sunetului şi al cuvântului motiv pentru care, literatura a jucat un rol principal în cadrul programelor Festivalului pulzArt. O parte a participanţilor blocului literar a mai fost la Sfântu Gheorghe şi cu alte ocazii, aceştia venind cu plăcere la noi în oraş,  în timp ce unii autori au fost invitaţi tocmai cu ocazia acestui festival, căci munca lor de creaţie se poate lega şi de domeniul artelor. „În cadrul selecţiei a fost foarte important, şi am luat în calcul să putem oferi o introspecţie sensibilă în literatura contemporană, în artă, în producţiile reprezentative, şi în lumile interesante ale autorilor. Acele programe care au legat muzica cu literatura au rezultat combinaţii culturale care s-au potrivit perfect  atmosferei şi particularităţilor festivalului de arte contemporane. Dacă ar trebui să caracterizăm într-un singur cuvânt programele literare şi pe cele literar-muzicale, atunci acela ar fi apropierea, legătura directă, nemijlocită, lucru valabil atât pentru artişti, cât şi pentru public, în aceeaşi măsură. Am putut fi şi martorii unor întâlniri directe, pline de experienţă, atât pe scenă, cât şi la bibliotecă, în cafenele, dar şi la jam session-uri şi la petrecerile din timpul nopţii” – a conchis directorul Bibliotecii Judeţene, Szonda Szabolcs, el fiind coordonatorul programelor literare.

Un aspect foarte important a fost acela ca şi creatorii locali să fie prezenţi la festival, şi nu este o simplă coincidenţă faptul că Festivalul pulzArt a început cu vernisajul expoziţiei „Textul în spaţiile publice”. De asemenea, s-a prezentat şi Grupul de Creaţie  Lakóca, a continuat programul „Muzică altundeva”, şi a fost prezentată producţia locală „Haute Cuisine” – a mai adăugat organizatorul principal, spunând că, ea consideră un punct forte al festivului faptul că festivalul s-a desfăşurat într-o atmosferă intimă, nu numai din punctul de vedere al publicului, dar şi al creatorilor şi artiştilor. “Din cele spuse de invitaţii noştri, putem afirma că s-au simţit foarte bine la Sfântu Gheorghe, cei care au avut posibilitatea au rămas mai mult timp, au urmărit spectacolele altora, de exemplu Alexandru Tomescu a fost prezent la concertul lui Lajkó, şi la spectacolul Haute Cuisine” – a declarat Barta Mónika, mulţumindu-le voluntarilor şi partenerilor pentru munca depusă. La apelul Biroului de Imagine al Primăriei s-au prezentat 40 de tineri voluntari, din care, până la urmă, au lucrat cu echipa de organizare 15 persoane.

Cei mai cei de la pulzArt

Cei mai mulţi au fost curioşi de concertul virtuozului violonist din Voivodina, iar în rândul tinerilor, cel mai popular program s-a dovedit a fi concertul formaţiei Irie Maffia din Ungaria. Luând în calcul biletele vândute, spectacolul Companiei Frenák Pál urmează după concertul lui Lajkó Félix. Spectacolul  inTimE al trupei de dansatori francezi şi maghiari poate fi numită cea mai provocativă producţie, dar publicul a reacţionat pozitiv, lucru demonstrat şi de întâlnirea cu publicul care s-a bucurat de un real succes, în cadrul căreia, dansatorii au vorbit deschis despre munca lor. În urma feed-back-urilor primite, cea mai intimă şi mai personală producţie poate fi numit spectacolul intitulat „Mellettem elférsz”, iar cea mai interactivă a fost prezentarea „Háy Come Beck” a lui scriitorului Háy János şi muzicianului Beck Zoltán din Ungaria. Publicul cu gusturi muzicale mai sofisticate a rămas cu o experienţă de neuitat în urma concertului susţinut de polonezii Mikrokolektyw, deoarece avem rare ocazii să participăm la Sfântu Gheorghe la spectacole de o calitate atât de înaltă, în ceea ce priveşte sonorul şi tehnica. Cel mai prestigios concert din cadrul spectacolelor muzicii clasice din ultimii ani a fost susţinut de violonistul Alexandru Tomescu, care a cântat la o vioară Stradivarius, aceasta fiind prima sa vizită la Sfântu Gheorghe.

Bugetul aproximativ al festivalului organizat de Biroul de Imagine al Primăriei şi de Asociaţia de Tineret din Sfântu Gheorghe a fost de 165.000 de lei, din care 46.000 de lei au fost obţinuţi din proiecte câştigate, iar diferenţa a fost suportată din bugetul local. Suma de aproximativ 20.000 de lei obţinută în urma vânzării biletelor, municipalitatea o va aloca organizării altor evenimente culturale, în cadrul programului „Sfântu Gheorghe – Capitala Culturală a Ţinutului Secuiesc”. Conform estimărilor organizatorilor, evenimentul a mobilizat în jur de 3.000 de persoane.