Organizatorii festivalului pulzArt așteaptă înscrierea tinerilor entuziaști, activi și iubitori de cultură, care ar dori să-și încerce abilitățile de organizare și s-ar implica în organizarea evenimentelor de artă contemporană. Voluntarii se vor putea implica în munca prestată în domeniul comunicației și social media, dar va fi nevoie și de monitorizarea instalațiilor de artă, de pregătirea locațiilor diferitelor evenimente, cât și de îndrumări oferite artiștilor/prezentatorilor sau publicului.

Voluntarii nu numai că vor avea acces gratuit la programele festivalului, dar vor dobândi o experiență profesională valoroasă, pe care o vor putea utiliza ulterior în orice domeniu.

Formularul de înscriere se poate descărca de aici și se va trimite până în noaptea de 27 august pe adresa de email kultura@sepsi.ro , sau se va depune personal la Biroul de Comunicare și Imagine (Str.1 Decembrie 1918, nr.6.). În acest an, festivalul pulzArt are loc în cadrul Anului Participării Comunității, astfel candidații vor trebui să facă parte din jocul sms anterior expoziției, indicând și prin acest mod dorința lor de fi parte activă la festivalul pulzArt.

Festivalul de arte contemporane pulzArt s-a lansat în anul 2013, având ca scop ca prin reprezentanții proeminenți ai artelor contemporane, să prezinte acele forme, stiluri și inițiative artistice, care reprezintă un nou mod de gândire. În timp ce în ultimii patru ani, programul festivalului s-a concentrat în jurul unei teme bine definite, în acest an se axează pe participarea comunității. În locul unei atitudini pasive, de spectator, festivalul pune accent pe importanța participării active și dorește să consolideze impactul social al evenimentelor culturale. Scopul este o mai bună abordare a problemelor comunității. Totodată, anul acesta, am dori ca festivalul să devină un spațiu, un forum al creării și al experienței comunitare, un loc în care îndrăznim să participăm în mod activ și deschis. Festivalul pulzArt, ediția a 5-a, se va desfășura în perioada 31 august – 3 septembrie.

Programul detaliat va putea fi vizionat în curând pe pagina www.pulzart.ro.

▶ Organizatori: Casa de Cultură Municipală „Kónya Ádám”, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe

▶ Co-organizatori: Biblioteca Județeană „Bod Péter”, Spaţiul Expoziţional de Artă Contemporană Magma, Asociația Audio-Vizuală „Tone Troopers”

▶ Parteneri: Consiliul Județean Covasna, Ansamblul de Dansuri „Trei Scaune” – Háromszék, Teatrul ”Andrei Mureșanu”, Teatrul „Tamási Áron”, Teatrul de Mișcare Studio M, Teatrul de Păpuși Cimborák, Centrul de Artă Transilvană, Casa cu Arcade, Asociaţia Culturală şi de Tineret MUKKK, Kónya et Kónya Ponopol, Galeria Köntés, Ceainăria Tein.

▶ Susținut de Fondul Cultural Național (FCN), Societatea Scriitorilor din Ungaria (Szépírók Társasága)