A pulzArt fesztivál szervezőcsapata olyan lelkes, aktív és kultúraszerető fiatalok jelentkezését várja, akik kipróbálnák magukat a szervezésben és csatlakoznának egy kortárs művészeti programsorozat lebonyolításához. Az önkéntesek bekapcsolódhatnak a kommunikációs, közösségi médiához kapcsolódó munkákba, ugyanakkor szükség lesz a köztéri művészeti installációk felügyeletére, különböző programok helyszíneinek előkészítésére vagy a művészek/előadók és közönség eligazítására.

Az önkéntesek nemcsak díjmentes részvételt nyernek a fesztivál programjaira, hanem olyan értékes szakmai tapasztalatot szerezhetnek, amelyet a későbbiekben bármilyen területen tudnak hasznosítani.

Innen lehet letölteni a jelentkezési űrlapot, amelyet augusztus 27-e éjfélig kell elküldeni a kultura@sepsi.ro címre, vagy személyesen eljuttatni a Városimázs Irodába (1918. December 1. utca, 6. szám). Idén a pulzArt a Közösségi részvétel évében zajlik, így a jelentkezőknek be kell kapcsolódniuk az sms kiállítást megelőző sms-játékba, ezzel is jelezve, hogy aktív részesei szeretnének lenni a pulzArt fesztiválnak.

A pulzArt kortárs összművészeti fesztivál 2013-ban azzal a céllal jött létre, hogy a kortárs művészet kiemelkedő képviselői által olyan művészeti formákat, törekvéseket, stílusokat mutasson be, amelyek újszerű gondolkodásmódot képviselnek. Az elmúlt négy évben a fesztivál programja egy jól körülhatárolt téma köré szerveződött, idén a közösségi részvételre összpontosít. A passzív, szemlélői attitűd helyett az aktív részvétel fontosságát hangsúlyozza, és a kulturális események társadalmi hatását kívánja erősíteni, azzal a céllal, hogy jobban tudjuk kezelni a közösségi problémákat. Ugyanakkor a szervezők szeretnék, ha az idei fesztivál a közösségi alkotás és a közösségi élmények színterévé válna, melyben nyíltan mernek részt venni a város lakói. Az V. pulzArt fesztivál augusztus 31-e és szeptember 3-a között zajlik Sepsiszentgyörgyön. Részletes program hamarosan elérhető a www.pulzart.ro honlapon.

Szervezők: Kónya Ádám Művelődési Ház, Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala

Társszervezők: Bod Péter Megyei Könyvtár, Magma Kortárs Művészeti Kiállítótér, Tone Troopers Audio-Vizuális Egyesület

Partnerek: Kovászna Megye Tanácsa, Háromszék Táncegyüttes, Tamási Áron Színház, M Studio Mozgásszínház, Cimborák Bábszínház, Andrei Mureșanu Színház, Erdélyi Művészeti Központ, Lábas Ház, MUKKK Kulturális és Ifjúsági Egyesület, Kónya et Kónya Ponopol, Köntés Pincegaléria, Tein Teaház

Támogató: Nemzeti Kulturális Alap (NKA), Szépírók Társasága