De șase ani, artista Nyolczas Kriszta, din Elveția, învață și își dezvoltă abilitățile de desenare cu henna. Inițial, învăța prin metoda autodidactică, apoi și-a perfecționat cunoștințele cu ajutorul maistrului său din India, Sir Anmol Kalav. De trei ani, în cadrul workshop-urilor și a orelor private, ea se ocupă cu îngrijirea și promovarea talentelor.

În cadrul workshop-urilor se pot însuși următoarele cunoștințe de bază:

– henna, ca materie primă, pregătireea acesteia pentru desenare (caracteristicile hennei de înaltă calitate, originile sale, compoziția perfectă a pastei de henna, tehnica în mai multe etape pentru amestecarea pastei)

– prezentarea diferitelor linii tradiționale ale desenului cu henna

– prezentarea și practica tehnicilor de desen

– practici inspiraționale urmând tendințe moderne

La final, participanții vor desena pentru public.

Informații importante: putem accepta înregistrarea a maxim 10 persoane, participarea se face pe baza unui portofoliu de desen de bază, care nu trebuie să fie pe bază de henna.

Materialele prime ale picturii cu henna sunt puse la dispoziția participanților. Participanții vor aduce cu ei doar instrumentele de desen: caietul de schițe, creion, radieră, riglă, foarfecă, cellux.

Workshop-ul va avea loc în perioada 13-16 septembrie, în limba maghiară și engleză, în Szimpla din Sfântu Gheorghe, zilnic, între orele 11:00-14:00, respectiv 15:00-17:00. Workshop-ul costă 200 de lei, preț care include prânzul zilnic.