Cu data de 28 august, luni, începe vânzarea biletelor pentru evenimentele celei de a 5-a ediții a festivalului de arte contemporane pulzArt. Biletele se găsesc la Biroul de organizare evenimente culturale. În timpul festivalului, care durează de joi până duminică, sunt 6 producții la care trebuie cumpărate bilete, prețul acestora fiind între 7 și 30 de lei. Studenții, elevii și pensionarii beneficiează de reducere dacă prezintă o legitimație care dovedește statutul lor.

Prețul redus al biletului pentru spectacolul de umbre „Rățușca cea urâtă” este 7 lei, iar prețul întreg este 10 lei. Pentru producția polonezului Janek Turkowski, „Margarete”, și pentru spectacolul de teatru „Ernelláék Farkaséknál” prețul redus este 10 lei, iar prețul întreg este 20 de lei. La concertele trupei britanice Mammal Hands, al cântăreței britanică Lulu James și al trupei locale Générique, respectiv al formației japoneze Tokyo Sound Land se poate intra cu bilete cu prețul redus de 12 lei și cu prețul întreg de 25 de lei. În fine, la producția franceză al lui Adrien M & Claire B, intitulată Hakanaï, prețul redus este de 15 lei, iar prețul redus este 30 de lei.

Programul complet al festivalului poate fi accesat pe site-ul.

Biletele pot fi achiziționate și online pe site-ul www.biletmaster.ro. Programul Biroului de organizare evenimente culturale este de luni până joi între orele 9 și 16, vineri între orele 9 și 13. Adresa: P-ța Libertății, nr. 1, Sfântu Gheorghe, tel: 0267-312104.

Festivalul de arte contemporane pulzArt a fost lansat în anul 2013, având ca scop ca prin reprezentanții proeminenți ai artelor contemporane să prezinte acele forme, stiluri și inițiative artistice care reprezintă un nou mod de gândire. În timp ce în ultimii patru ani, programul festivalului s-a concentrat în jurul unei teme bine definite, în acest an se axează pe participarea comunității. În locul unei atitudini pasive, de spectator, festivalul pune accent pe importanța participării active și dorește să consolideze impactul social al evenimentelor culturale. Scopul este o mai bună abordare a problemelor comunității. Totodată, anul acesta am dori ca festivalul să devină un spațiu, un forum al creării și al experienței comunitare, un loc în care îndrăznim să participăm în mod activ și deschis. Festivalul pulzArt, ediția a 5-a, se va desfășura în perioada 31 august – 3 septembrie.

▶ Organizatori: Casa de Cultură Municipală „Kónya Ádám”, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe

▶ Co-organizatori: Biblioteca Județeană „Bod Péter”, Spaţiul Expoziţional de Artă Contemporană Magma, Asociația Audio-Vizuală „Tone Troopers”

▶ Parteneri: Consiliul Județean Covasna, Ansamblul de Dansuri „Trei Scaune” – Háromszék, Teatrul ”Andrei Mureșanu”, Teatrul „Tamási Áron”, Teatrul de Mișcare Studio M, Teatrul de Păpuși Cimborák, Centrul de Artă Transilvană, Casa cu Arcade, Asociaţia Culturală şi de Tineret MUKKK, Kónya et Kónya Ponopol, Galeria Köntés, Ceainăria Tein.

▶ Susținut de Fondul Cultural Național (FCN), Societatea Scriitorilor din Ungaria (Szépírók Társasága)

InstaPulz