Un scriitor din umbră, misterios, “Jack London maghiar” este invitatul nostru la cea de-a 6-a ediție a festivalului pulzArt. Nu-l putem prezenta fără a nu vorbi despre borul larg al pălăriei sale care îi acoperă fața, respectiv despre călătoriile sale unice. Citindu-i operele, ne dăm seama de stilul său plin de fantezie, specific, ușor de recunoscut, despre ideile sale marcante referitoare la modul de a scrie literatură, scrierile sale reflectând și critica sa aspră de societate și interpretarea lumii bazată pe perspectiva unui fotograf și a unui cunoscător avizat al naturii.

Ceea ce se știe despre Centauri Pennatus este că s-a născut în 1970 sau în 1972, cunoaștem doar pseudonimul lui și faptul că face parte din viața literară maghiară din 2006, dar apare în fața publicului doar zece ani mai târziu, la o întâlnire cu publicul organizată de Muzeul Literar “Petőfi” de la Budapesta, după două întâlniri similare ale autorului, petrecute în străinătate. În ianuarie 2018, cititorii s-au putut întâlni cu el la Cluj.      

Volumele sale: Patos în chaos (2007), Îngerul albastru (2008), Tăietor de gheață (2013, 2018), Bastonul lui Iacob (2016).

Interlocutorul său: László Noémi, poet, traducător (Cluj).   

15 September, 18:00  ► Szimpla Sfântu Gheorghe

Artiști Similari

13 septembrie 2018

HORVÁTH BENJÁMIN: A DICSŐSÉGES EURÓPA (EUROPA GLORIOASĂ)