În Anul Imaginii clădirea liceului Székely Mikó va deveni gazda primului show de video mapping din Sfântu Gheorghe, realizat de echipa Tone Troopers în colaborare cu trei artiști vizuali, Szabó Beáta, Kusztos Dávid și Răduțu Daniel. Materialul vizual va primi și o dimensiune muzicală unică, ce nu va servi doar ca acompaniament de fundal ci va constitui parte integrantă cu animația pentru a oferi o experiență audiovizuală deosebită.

Spectacolul a fost precedat de două luni de muncă intensivă, ce include și redesenarea grafică a fațadei clădirii. Acest desen constituie baza pentru aducerea la viață a suprafeței ce măsoară nu mai puțin de 650 de metri pătrați.

În anii precedenți au mai fost încercări de mapare 3D în orașul nostru, chiar și în cadrul edițiilor festivalului pulzArt, dar proiectul de anul acesta le va întrece pe toate în amploare și complexitate.

Spectacolul abstract de aproximativ 5 minute va putea fi vizionat în fiecare seară, în funcție de programul festivalului, între orele 9-12, în fiecare oră.

15-18 Septembrie, 21:00-00:05, Piaţa Libertăţii

Artiști Similari

Vijor – interactive lightpainting installation

Cele mai bune animații ale Festivalului Internațional de Scurtmetraje BuSho

16 septembrie 2016

Ruinele Imperiului Roman