Prozatoarea și traducătoarea independentă Lavinia Braniște, membru fondator al ARTLIT (Asociația Română a Traducătorilor Literari) și, în perioada 2014–2018, delegat al ARTLIT la CEATL (Consiliul European al Asociațiilor de Traducători Literari) a susținut lecturi la mai multe festivaluri importante din țară și din străinătate. Una din cele mai cunoscute opere ale sale, romanul intitulat „Interior zero” a primit premiul Nepotu’ lui Thoreau pentru cea mai bună carte de proză în anul 2016 și a apărut în traducere germană în 2018. Cititorii din Sfântu Gheorghe se pot întâlni cu scriitoarea tânără la o discuție moderată de criticul literar brașovean Adrian Lăcătuș.

Lavinia Braniște s-a născut în 1983 la Brăila. Și-a efectuat studiile școlare în orașul natal, la specializarea informatică, iar diploma de licență a obținut-o la Facultatea de Litere a universității clujene Babeş-Bolyai, la secţia engleză-franceză, absolvind apoi două masterate, de traducere a textului literar și de interpret de conferință, la Universitatea București. În tălmăcirea ei au apărut peste treizeci de cărți la edituri prestigioase din România, din opera unor autori ca Kate DiCamillo, Roger Duvoisin, Henry Miller, George Orwell, Luis Sepúlveda, David Walliams și mulți alții, mai ales în domeniul literaturii pentru copii și tineri.

A debutat cu volumul de poezii „Poveşti cu mine”, în 2006, acestuia i-au urmat „Cinci minute pe zi” (proză scurtă, 2011), „Escapada” (proză scurtă, 2014), „Interior zero” (roman, 2016), respectiv, în perioada 2016–2019, cărțile de proză pentru copii „Rostogol merge acasă”, „Rostogol păzește pepenii”, „Rostogol și vulcanii noroioși”, „Jungla lui Toco”, „Melcușorul” și „Anatol și Gregor la aeroport”.

Ora și locația:  20. IX. ► 17:00 ► Ceainăria Tein

Artiști Similari

András Cserna-Szabó & Benedek Darida – întâlnire cu publicul