Mereu surprinzător prin programul special pe care îl pregătește pentru publicul său, pulzArt vine și în acest an cu o ofertă atractivă de teatru, concerte, film și literatură. Cei interesați își pot achiziționa deja biletele pentru evenimentele la care doresc să participe. Acestea sunt disponibile online, pe site-ul www.biletmaster.ro, dar se pot procura și fizic de la Casa municipală de bilete, deschisă de luni până joi în intervalul orar 9:00 – 16:00 și vineri, de la 9:00 la 13:00.

Prețul biletelor la evenimentele pulzArt variază între 10 și 30 de lei. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de 50% reducere, însă aceștia trebuie să aibă în vedere că nu pot procura biletele decât fizic, de la Casa municipală de bilete, unde se vor prezenta cu o legitimație sau orice alt document relevant în acest sens.

Cea de-a șaptea ediție pulzArt se va deschide joi, 19 septembrie, în Sala Mare a Teatrului Tamási Áron, cu un concert aparte susținut de britanicii de la Ishmael Ensemble, celebri pentru modul original în care realizează fuziuni armonioase între jazz și muzica electronică. Biletul de intrare este de 30 de lei.

Tot joi, dar și în seara următoare, va putea fi vizionat spectacolul de teatru Pickled Image: Coulrophobia, care va aduce în fața spectatorilor aventura ridicolă a doi clovni captivi într-o lume de carton, din care încearcă să se elibereze. Spectacolul este prezentat în limba engleză, se adresează persoanelor trecute de 16 ani și va avea loc în  Studioul de dans Háromszék. Costul unui bilet întreg este de 30 de lei.

Sâmbătă, 21 septembrie, în Studioul de dans Háromszék, Centrul de Teatru Educațional Replika din România prezintă în cadrul pulzArt one-woman show-ul Limite, care abordează tema deficiențelor din sistemul de învățământ de la noi. Prezentat în limba română, spectacolul are supratitrare în limba engleză și este recomandat doar pentru cei care au trecut de 14 ani. Biletul întreg costă 20 de lei.

Tot sâmbătă, cei mici vor putea urmări Istoria aviației, un spectacol de teatru de păpuși prezentat de MárkusZínház, care se adresează copiilor mai mari de 6 ani și care va avea două reprezentații în aceeași seară, respectiv de la 17:00 și de la 19:30 (la Teatrul de păpuși Cimborák), dar va putea fi urmărit și duminică, 22 septembrie, de la ora 18:00 (la Sala Kamara).  Prețul unui bilet este de 10 lei.

Seara de sâmbătă se va încheia cu un concert susținut de grupul muzical Cédric Hanriot Trio, care combină curente jazz, pop și groove, explorând în mod ludic teme internaționale faimoase preluate din popul lui Katy Perry, rock-ul Nirvana sau muzica electronică a lui Massive Attack. Accesul la evenimentul care se va desfășura la Szimpla se va face în baza unui bilet în valoare de 20 de lei.

Dependența tinerilor de tehnologie și problemele derivate de aici vor fi expuse artistic în fața publicului de la pulzArt, în ultima zi a festivalului, când este programat spectacolul Concord Floral, al Teatrului Maghiar de Stat din Cluj. Prezentat în limba maghiară cu subtitrare în limba română și engleză, spectacolul nu este recomandat femeilor gravide, bolnavilor de epilepsie și spectatorilor cu stimulatoare cardiace, care ar putea fi deranjați de efectelor vizuale și sonore puternice. Un bilet la acest eveniment teatral, care va putea fi urmărit în Studioul de dans Háromszék, costă 20 de lei.

Seara de duminică va aduce în fața publicului prezent la festival momente rare de fuziune între muzică și literatură, în cadrul unui eveniment antrenant, intitulat Libikóka și prezentat de Grecsó Krisztián și Hrutka Róbert, în Studioul de dans Háromszék. Costul unui bilet este de 20 de lei.

Ediția de anul acesta a Festivalului de Arte Contemporane pulzArt se va încheia în Sala Mare a Teatrului Tamási Áron, cu un inedit concert simfonic încorporat în electronică, Live with Strings, susținut de tânărul artist Alexandre Kordzaia, cunoscut drept “Kordz”. Alături de acesta, pe scenă se vor afla alți zece artiști locali cu instrumente de corzi, ceea ce va conferi unicitate momentului muzical al serii. Biletul la concertul de închidere este în valoare de 30 de lei.

Fotografii, texte și videoclipuri de prezentare a evenimentelor, precum și alte informații utile sunt disponibile pe site-ul festivalului, www.pulzart.ro .

Vă mulțumim că ne sunteți alături.