Ediția a 5-a a festivalului pulzArt a reușit să aducă ceva în plus față de edițiile anterioare.

Programele festivalului acoperă mai multe domenii ale artelor contemporane, dar pun un accent deosebit atât pe caracterul internațional al acestui eveniment cultural, cât și pe asigurarea posibilității de a dezbate niște teme sociale actuale care într-un fel sau altul ne interesează și ne afectează pe toți.

Având în vedere faptul că pulzArt5 este organizat în „Anul participării comunităţii” la Sfântu Gheorghe, organizatorii pun un accent mai mare pe creșterea accesului la cultură în timpul festivalului.

Prin urmare, traducerea simultană din engleză sau maghiară în limba română va fi asigurată la următoarele programe ale festivalului:

Vineri, 1 septembrie, de la ora 19.00, producția poloneză de Janek Turkowski, intitulată Margarete, în Casa cu arcade, despre viața unei femei misterioase numită Margarete Ruhbe. Spectacol în limba engleză, traducere simultană în română.

Sâmbătă, 2 septembrie, de la ora 16.00, dezbatere publică în cafeneaua Szimpla cu filozofi, jurnaliști, savanți și profesori universitari despre teoriile conspirației și știri false, respectiv despre rolul social media în răspândirea acestora. Dezbatere în limba maghiară, traducere simultană în limba română.

Sâmbătă, 2 septembrie, de la ora 22.30, întâlnire cu publicul în Cinema Arta by Cityplex, cu echipa de producție a filmului maghiar „Nu este cea mai bună perioadă din viața mea” (It’s Not The Time Of My Life / Ernelláék Farkaséknál) câștigător al Globului de cristal la Festivalul Internațional de la Karlovy Vary în 2016. Discuție în limba maghiară, traducere simultană în limba română.

Duminică, 3 septembrie, de la ora 14.00, dezbatere publică în Ceainăria Tein cu filozofi, jurnaliști și savanți despre scenarii postcapitaliste și comuniste, intitulată „Viața după capitalism. Dezbatere în limba maghiară, traducere simultană în limba română.

Duminică, 3 septembrie, de la ora 16.00, prelegere și dezbatere publică cu Gyöngyösi Csilla, teolog reformat și cercetător islamic, doctorand și lector în cadrul Universității ELTE din Budapesta, specializată în filozofie și teologie islamică, religie și tradiții abrahamite. Titlul prelegerii este „Cinci lucruri pe care nu le știai corect despre Islam”. Temele discuției: ce este Islamul, ce este Sharia, opresiunea femeilor, jihadul și cum funcționează minoritatea musulmană în Europa. Prelegere în limba maghiară, traducere simultană în limba română.

Vă așteptăm cu drag!