Bár nem látszott, de valójában gyomorideggel vágott neki a péntek délutáni beszélgetésnek Karafiáth Orsolya és László Noémi Nonó, legalábbis ezzel a vallomással indította a két költőnő a Tein Teaházban megtartott közönségtalálkozót, amely valóban rászolgált erre az elnevezésre, ugyanis a szokásosnál többen voltak kíváncsiak a magyarországi kultúrdémonra. Először ugyanis ezt az oldalát mutatta be Karfiáth Orsolya, a továbbiakban Orsi, majd Nonót idézve, besétált a felolvasó költő is a kávézóba. Az excentrikus költőnő egyébként szőke parókában, legutolsó regénye, a Kicsi Lili főhősének beöltözve érkezett a közönségtalálkozóra.

A két költőnő Kemény István konyhájában találkozott először, derült ki Nonó felidézéséből, erre Orsi elsőre nem emlékezett, de aztán felnevetett, mégiscsak emlékezetes este volt az, többek között a vendéglátók 15 éve nevelt szobanövénye és egy sok darabos, kirakott puzzle bánta az akkor még fiatal költőnő látogatását.

Az igencsak szórakoztató beszélgetésen szó esett Orsi ötöd- és hatodfeles jambusok iránti függőségéről, mint mondta, szereti a kereteket az életében. A rendkívül stilizált fotói kapcsán elárulta, szereti magát idealizáltan látni. „Akkor vagyok boldog, ha nem látok magamon semmilyen természetes dolgot” – fogalmazta meg határozottan elvárásait egy-egy fotózás kapcsán. A sok maszk arra való, hogy az ember egyéniséget kreáljon magáról, mondja egyik hőséről és talán kicsit magáról is, de tulajdonképpen megszokta már, hogy minden ötletén kiakadnak.

A smink, a ruhák, de az életfilozófia és a bátran felvállalt excentrikusságot követően valóban „besétált” a kávézóba Karafiáth Orsolya, a felolvasó költő is, aki az októberben megjelenő A házi kedvenc című regényéből is felolvasott egy részletet.