A szombati nap nem akármilyen hangulatban telt. Tudtuk, hogy ma este jön a beat box koronázatlan királya. Hiába, akárki akármit mond, ő volt a nap csúcspontja. De a bulik mellett íncsiklandó illatok terjengnek. Egy szakállas manó kötényben sütöget. A Pumukli névre hallgat. Meglehet kóstolni a főztjeit. Déltájt kezdődik az Urban painting az Kolcza hegyre vezető úton található híd oldalán (Kórház utca) a graffiti művészek már pöttyözik is a falat. Annyit elárulok, hogy vasárnap Reeps One is rápingál valamit a mi kis hídunkra.

 A éjszakai élet szokás szerint kilenckor kezdődik. Az első lemezhurboló John Lennon, izé, akarom mondani Lohn Jennon. A mai este a főszerep a beat boxé. Kis csúszással a szájdob duó, a csíki születésű K-Beat és a marosvásárhelyi BeatJoc készítik elő hangulatot a mester érkezésére. Jó érzés tudni, hogy nekünk is vannak tehetséges beat boxereink. A laikusok, akik annyira nem ismerik ezt a műfajt, szájfingónak hívják őket. Hihetetlen amit hallunk. Szájüreg, orrüreg, garat, nyelőcső…ezeket mind bedobják. A hangulat fokozódik. Hamarosan színpadra lép a kétszeres brit bajnok Reeps One.

Az ember azt hinné, ebben a műfajban nem lehet már újat mutatni, ám Reeps On megcáfolja ezt az állítást. Szinte belülről visszhangzik. Alkot a színpadon. Velünk van végig. Játszik a hangokkal az apró zajokkal. Bevonja a közönséget is. A közönségben nem csak a fiatal réteg képviselteti magát. Úgy látszik, a szájdob-királyt nem hagyhatják ki a negyvenes-ötvenesek sem. Földönkívüli, szinte embertelen hangzásvilág. Ez az ember magában hordoz egy egész zenekart. A színpadon mintha nem is egy embert, hanem egy lényt látunk, aki megállás nélkül ontja magából a hangokat. Egyszer sem hibázik. Nem esik ki a ritmusból. Átadja magát a zenének és nekünk.

Kiss Tamás