Az 5. pulzArt fesztivál megkezdte a Hajdu Szabolcs által írt és rendezett Ernelláék Farkaséknál című film jegyárusítását. Az előadás a sepsiszentgyörgyi Művészmoziban tekinthető meg Pénteken 18:30-, Szombat 21:00- és Vasárnap 18:30 órai kezdettel.

Jegyárak: 18 lej (teljes), 12 lej (kedvezményes)

Hajdú Szabolcs kamaradrámájának filmadaptációja két család nem minden feszültségtől mentes együttlakásáról mesél. Régi és új konfliktusok törnek felszínre, mikor két egymástól eltávolodott testvér családja hosszú idő után újra találkozik: Eszter nővére, Ernella családjával egy év után hazatér Skóciából, és Eszterék kénytelenek őket befogadni. A kényszerű együttlét szembesíti a családtagokat egymással, a közöttük feszülő ellentétekkel és saját magukkal is.

A filmet Hajdu operatőr tanítványai fényképezték, a családtagjai szerepelnek benne, és ami még érdekesebb, hogy helyszínként a rendező saját lakását használták, mi több, ő maga főszereplőként jelenik meg filmjében. A költséghatékonyság egyik oka az volt, nem szerették volna, hogy ha a pályázati pénzekre várva elillan az a fajta alkotói frissesség és kreativitás, amire szükség volt ahhoz, hogy egy izgalmas és újszerű dolgot álmodjanak vászonra.