Ha tavalyi pulzArt alkalmából a hagyomány évében a kenyér volt a kreatív kísérletezés tárgya, idén újabb élménydús műhelygyakorlatot vezényelt Váncsa Domokos sepsiszentgyörgyi képzőművész. A fényfestő műhely leginkább bűvészmutatványra emlékeztető, ennek megfelelő ámulatot, lelkesedést váltott ki többnyire gyerek résztvevőiből.

Váncsa Domokos a hosszú expozícióval készített fényképek világába vezette be közönségét: amíg a fényképezőgép rekesze nyitva van, különböző világító eszközök mozgatásával különleges effekteket, fényrajzokat, fényvonallal végigpásztázott és mozgással torzított alakokat lehet a fotóra rögzíteni. A fényfestő eszközök rövid bemutatása után a gyerekek egyenként kipróbálhatták magukon ezeket a „varázslatokat” a MAGMA kiállítótér alagsorában.

A közös foglalkozás további előnye, hogy az ismétlődés elkerülése érdekében a gyerekeknek folyamatosan újabb és újabb eredeti ötletekkel kellett előhozakodniuk, és ennek megfelelően kreatívabbnál kreatívabb megoldások születtek. A legjobb fotókat végül helyben kinyomtatva elvihették a résztvevők.

Farcádi Plájás Betty

Galéria