György Attila Bestiarum Siculorum  művét a székely fauna és annak népesebb humán populációja instant módon fogja szeretni. A kötetet Sepsiszentgyörgyön, szeptember 11-én, a Tein Teaházban mutattat be a szerző és beszélgetőtársa, Lakatos Mihály író. Rézf@szú bagoly, IFET-es ló, székely mintaférj és egyéb pszeudo-egzotikus lények bemutatását sok humorral tálalja a „romániai Erdély, Székelyföld szegletének a csángó részéről érkező” tollforgató.

„A székely vicceket csak mi értjük” – hadarja György Attila, aki nem csak írásban tűnik hirtelen természetű fogalmazónak, mert az író-olvasó találkozón recitált szócikkek bizony igencsak pergőek, aki a nehezen érti a székelyek összeszorított foggal, villámgyorsan eldarált szavait, az biza bajban volt.

A találkozón György Attila azt is elárulta, hogy a kötet folytatása már úton van, egyes bennfentesek pedig tudni vélik, hogy a továbbiakban felsorolandó állatok mellett a kritikusoknak is jut hely.

Az olvasmányról, magáról több recenzió is született, (pl. a Háromszékben http://www.3szek.ro/load/cikk/64058/gyorgy_attila_bestiariuma_olvasolampa, vagy a Helikonban http://www.helikon.ro/index.php?m_r=3756) aki többet szeretne a könyvről megtudni, böngéssze át őket, a következtetés, azonban mindegyik esetben hasonló: eredeti székely humorral fogalmazott, székely tájba illő, székely olvasmány.

Kiss Bence