A közösségi részvétel jegyében változatos gyerekprogramokkal is kedveskedik a PulzArt idei kiadása. Árnyjáték, színház, zene és egyéb interaktív program várja a gyerekeket, szombaton és vasárnap délelőtt a pulzArt kalandos és fantáziadús világba varázsolja a közönséget.

A Sajtó utcai Kamaraterembe szombaton és vasárnap 12:00 és 18:00 órai kezdettel betekintést nyerhetnek Drew Colby: Finger & Thumb Theatre A rút kiskacsa című árnyjátékának művészetébe. Az árnyjáték távol-keletről származó ősi művészetét az előadó új dimenziókba tereli kézmozdulataival és hétköznapi tárgyak kreatív felhasználásával elképesztő árnyék-univerzumot tár elénk. A közönség először láthatja a brit előadóművészt Sepsiszentgyörgyön, aki Hans Christian Andersen meséjéből inspirálódott, mégis új kalandokkal és bravúros szereplőkkel fűszerezett történettel varázsolja el a résztvevőket. A performanszt Penny Callow előzenével, csellón fogja végig kísérni. Jegyárak: 10 (egész), 7 (kedvezményes) lej.

Az 5. pulzArt workshoppal és interaktív foglalkozással nyit. A hangszerkészítő műhely és Karmesterjáték szombaton 13:00-16:00 között és vasárnap 11:00-13:00 között a sepsiszentgyörgyi főtéren várja az érdeklődőket.

A koncertezés és a színházi munkák mellett gyerekeknek szabad légkört teremt a kreatív ötletek születésének és a szórakozás lehetőségének is egyaránt. A látogatók egyszerű használati tárgyakból hangkeltő eszközöket kreálhatnak, megismerkedhetnek az újrahasznosítás és a házi-készítésű hangszerek fogalmával és gyakorlatba ültetésével; ugyanakkor a már meglevő hangszereik segítségével az egyszerű zenei játékok alapjait is elsajátíthatják.

A karmesterjáték alatt a résztvevők gesztusaikkal, mimikájukkal és mozdulataikkal veszik rá a zenészeket arra, hogy hangszereiket megszólaltassák. Nincs más dolog mozgatni a testet és az arcizmokat, a zenészek érteni és érezni fogják majd a rezdüléseket, a látványt akusztikus, és élményszerű formába öntik, így a játékban bárki előhívhatja saját zenéjét. A lényeg a bizalomjáték, a hangkeltés, a koncentrált figyelem és a közös zenélés öröme. A részvétel díjtalan.