Szeptember 6-ától, keddtől kezdődik a pulzArt kortárs összművészeti fesztivál előadásaira szóló jegyek árusítása a sepsiszentgyörgyi Városi Kulturális Szervezőirodában. A jegyek ára idén is 10 és 25 lej között mozog, egyes előadások esetében a diákigazolványt, nyugdíjszelvényt felmutató nézők kedvezményben részesülnek.

Tíz lej a jegy a  Davy & Kristin McGuire: The Icebook animációs árnyjátékaira, 20 lej (kedvezményesen tíz lej) a belépő a Bob és Bobék Orchestra koncertjeire, a Tünet Együttes Az Éjszaka csodái című, Szabó Réka által rendezett előadására, a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház Rózsák című, Urbán András által rendezett előadására és a Hang Massive koncertjére. 25 lejes jegy váltható (kedvezményesen 15 lej) a brit Hidden Orchestra koncertjére és a Bukaresti Nemzeti Színház Între noi e totul bine – Köztünk minden rendben című előadására, amelyet Radu Afrim rendezett. A fesztivál teljes programja elérhető a www.pulzart.ro honlapon.

Idén is lehet online vásárolni jegyeket a www.biletmaster.ro/hun/PlaceInfo/2510/Casa-de-Cultura-Konya-Adam honlapon. A Városi Kulturális Szervezőiroda nyitva tartása hétfőtől csütörtökig 9–16 óra között, pénteken 9–13 óra között, cím: Szabadság tér 1., Sepsiszentgyörgy, telefonszám: 0267-312104.

A fesztivál a Sepsiszentgyörgy Székelyföld Kulturális Fővárosa program központi eseménye, a négy tematikus év találkozási pontja. Idén a Kép éve van, így  MindenKÉPpen a vizualitás, a képiség köré épülnek a pulzArt történései. A kortárs összművészeti fesztivál idén szeptember 15-18. között zajlik. Ebben az évben a rendezvények, műhelymunkák arra keresik a választ, hogyan egészíti ki, mit ad hozzá a vizualitás a zenéhez, irodalomhoz, milyen is a színház képisége, hogyan befolyásol egy alkotást az erőteljes képi jelenlét, de arra is, hogy a befogadóra hogyan hat a mindent elárasztó vizuál-dömping.