Felkent írók és költők tucatjairól derül ki, hogy a telefonjukban, füzetjeikben már részben megfogalmaztak olyan gondolatokat, amelyeket később egy nyomdagép önt ki, kötet formára gyúrva.

Az írás nem csupán művészet, gyakran különös átfedéseket lehet felfedezni a sport és a verselés, próza-fogalmazás közt. A gyakorlat ezen műfajok esetében is szükségszerű, ugyanakkor az edző jelenléte ugyanannyira fontos, mint egy medence, focipálya, vagy a svéd láda mellett. Az írás technikai tudást is feltételez, illetve azon módszertan ismeretét, ahogyan ezt a majdani művet az éterből papírra lehet átfordítani.

 

Horváth Benji és André Feri  (műhelyvezetők) lényegében meglett költők, akik a szabadverstől slam-ig több műfajban is alkottak, alkotnak: mindkettejükre jellemző valami egészen fiatalos tűz amely a formák bontását, a kísérletezést segíteni látszik. A műhelytevékenység három főbb kérdéskört érint: az előadási technikát, az írás mikéntjét, illetve ehhez kapcsolhatóan a forma kiválasztását.

 

►A tevékenység magyar nyelven zajlik.

►A workshopon való részvétel személyenként 80 lejbe kerül, amely magába foglalja a Pion & the unicorns zenés irodalmi estre való belépést is.

►Workshop időpontja: szept. 13-16. 16:00-19:00

►Helyszín: Sepsiszentgyörgy, első találkozó helyszíne a Szimpla.

►Maximális résztvevők száma 8.

►Jelentkezni a következő táblázat kitöltésével lehetséges: https://goo.gl/forms/8BAH9GYEK63bbAM12

►Regisztrálás után a jelentkezőknek egy saját művet kell elküldeniük, e-mailben jelentkezünk további részletekkel.

►Jelentkezési határidő: szeptember 10.