Két nemzetközi hírű fellépőt, a brit Reeps One-t és a japán Anchorsong-ot is vendégül látja a pulzArt keretében megszervezett pulzArt Session, amely a kortárs művészeti törekvések underground, alternatív vonalát képviseli. A Tone Troopers Audiovizuális Egyesület meghívására először lép fel mindkét művész Romániában – mondta el kérdésünkre Páll Gecse Ákos főszervező. A fiatal lemezlovasok évek óta szerveznek úgynevezett Session-t, a most hétvégi pulzArt Session az Ex-Charta épületében és környékén zajlik.

Pénteken éjféltájt lép fel egy helyi kvartettel, azaz Kónya Ütő Bencével, Bocsárdi Magorral, Ardeleanu Daniellel és Lőrinczi Zsolttal a japán Anchorsong, aki egy sampler segítségével élőben alkotja zenéjét. Ugyancsak péntek éjjel lét fel Kid Panel, Magyarország leghíresebb breakbeat producere, aki a Beatport, a világ egyik legnagyobb online zeneboltjában eladási  listákat vezet és nemzetközi hírű dj-k játsszák kiadott számait.

Szombaton este Reeps One, kétszeres brit beatbox bajnok lép fel a pulzArt Session színpadán, őt a kritikusok a világ egyik legtehetségesebb beatboxerének tartják. Temesvárról érkezik Myghty Boogie, aki először jár Sepsiszentgyörgyön, eddig négy alkalommal képviselte Romániát a horvátországi Outlook fesztiválon, amelyet Európa legrangosabb dubstep, drum and bass fesztiváljának tartanak.

Nemcsak éjszakai programokat szerveznek, hanem napközben gyerekfoglalkozások is lesznek az Ex-Charta környékén, délelőtt 11-től sötétedésig a Székölykök gyerekfesztivál játékait lehet kipróbálni.

Pénteken és szombaton este látványfőzésre kerül sor, míg szombaton és vasárnap 12-től sötétedésig a park melletti híd alját festik Chihiro Streetcat és Tücs Ke graffitiművészek.

Vasárnap 14 és 16 óra között zajlik a dj-workshop, 16 és 18 óra között vj workshop, a Tone Troopers lemezlovasai várják az érdeklődőket, ezt főleg ismeretterjesztő céllal szervezik, ki lehet próbálni technikákat, felszereléseket, programokat, eszközöket, és kérdezni lehet az alkotókat.

A Tone Troopers Audiovizualis Egyesület 2008-ban alakult,  több mint tíz éve szerveznek összművészeti rendezvényeket. Ők biztosítják a pulzArt ideje alatt az éjszakai épületvetítést is.