Ki gondolná, hogy leginkább a japán kultúrához köthető origami művészetnek egyik jeles képviselője éppen a politikailag forrongó Egyiptomban él?

Az ori (papír) szó és a kami (hajtogatás), ami a japán nyelvi logikának köszönhetően gami-vá változik ha összetett szót alkot jó ideje hódította meg a világot, hiszen ragasztás, vágás nélkül, puszta logika és ügyesség eszközeivel alkot, hoz létre formákat. Minden formának van funkciója, mindegyik hatással van az emberre – ez OzOz meglátásban a papírhajtogatás lényege.

Az arab tavasz a művészetet általában, de az origamit sem hagyta hidegen: Ossama Mohamed Helmy Farag, azaz OzOz az Arab Origami Központból, Alexandriából érkezik műhelytevékenységet, illetve installációt bemutatni. A műhelytevékenység ingyenes, minden nap két órát ölel fel, kicsiket és nagyokat egyaránt céloz, az elkészített alkotásokat minden résztvevő hazaviheti.
OzOz-nak egy különleges interaktív installáció és workshop eseménye lesz pénteken, szeptember 14-én a Tamási Áron Színházban.

Szeptember 13., 17:00 ►’56-os emlékpark  

Szeptember 15., 11:00/17:00 ►’56-os emlékpark  

Szeptember 16., 11:00 ►’56-os emlékpark