Az egyórás koncerten a hallgatók improvizált szónikus sétán vehetnek részt, amely során egy mandala geometriai alakzataiban megbúvó szimbolikus jelentéstartományokat járják be. Mindezt teszik egy elmerülten aktív, felfedező állapotban, a sepsiszentgyörgyi Erzsébet parkban a tó partján. 

Kíváncsi vagy hogyan fedezhetők fel a hangzó textúrák, és mi van ezek mélyén? Az ismétlődő ritmusképek segítenek majd. Tarts velünk Fekete Zsolt, Emcsi és Voiwode közös előadásán szeptember 16-án, 20:00 órától az Erzsébet parkban. 

Fekete Zsolt, ütőhangszerek

Sepsiszentgyörgyi színész, zenész, szabadúszó. Több kulturális-művészeti projekt résztvevője vagy éppen kitalálója, alkotója. Nevéhez fűződik – rendezőként és szereplőként – a cigányok társadalmi helyzetére reflektáló, zenével tűzdelt Perkucigó előadás, az utóbbi közel egy évben pedig alapító tagja és aktív résztvevője a szerteágazó, színes tevékenységet folytató Földszint összművészeti műhelynek. Rendszeresen lép fel szóló zenei produkciókkal, zenekarok tagjaként vagy zenei projektek résztvevőjeként.

Emcsi és Voiwode (Kovács-Vajda Bence), elektronika 

Emcsi és Kovács-Vajda Bence, Voiwode, a Pécsi Elektronikus zene és médiaművész szak hallgatói, rögzített és szintetizált hangokból dolgoznak. Zajokkal fűszerezve, hömpölygő hangtereket, szinte tapintható textúrákat és sétaszerű hangélményt hoznak létre. Idén március 17-én a Röpte című improvizációs post-ambient koncertjükkel már bemutatkoztak a sepsiszentgyörgyi közönségnek a MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótérben.

Emcsi hangművész és producer. Hallgatózik és rögzít, ezekből hangképeket alkot, majd az egészet morzsáira bontja, és új történeteket hoz létre belőlük, elektronikával. Kompozíciói mély, személyes élményekben gyökereznek, szuggesztív és végtelen hangzásvilágot építenek fel.

Voiwode folyamatosan fejleszti technikáit, hogy olyan atmoszférát hozzon létre, amelyet a meditatív elmerülés és a felkavaró zajok harmonikus ötvözete jellemez. A monoton lüktetés és a furcsa neszek iránti vonzalma vezérli az ismeretlen hangzó világok felfedezésében.

Időpont: szeptember 16., szombat 20:00 óra
Helyszín: Erzsébet park