A tárlatban a groteszk már-már karnyújtásnyira van. Henning János szándékosan választja az erős ingert, hiszen bevallása szerint az álszenteskedés bosszantja. A cukros üdítőket, a külföldi üzletláncokat illik nem szeretni, elvből szabotálni. Henning János úgy véli, hogy az illendőség kedvéért elkövetett cselekedetek zavaróak, hiszen az egyén ettől még a nagyáruházban bevásárolt üdítőt vidáman dönti magába. A meztelenség is prüdériát vált ki – a fényképész, pedig a szexuális utalásokat sem rejti véka alá.

Az Ő is én tárlat annyiban formabontó, hogy szöveg is kíséri a képeket. Egy-egy témához egy-egy szöveg jár: Kiss Bence egy kitalált fotós szeméből nézi a világot, aki a sok, személyes gondja mellett dolgozik. A tárlat anyaga akár az általa kitalált szempontok alapján is készülhetett volna, hogy nem így történt, az már csak a sors szeszélye.

Henning János – 1962. december 6, fényképész. Dolgozik az MTI-nek, több helyi újságnak, sajtófotósként számos háromszéki eseményen fordul meg. Ha nem megrendelésre dolgozik, szívesen használja az aktok által nyújtott kifejezési eszközt, de a néprajzi ihletődés sem idegen tőle.

Kiss Bence – 1982. március 9, médiamunkás. Készít reklámokat, műsort vezet, sajtóközleményeket és cikkeket is ír. Az irodalommal saját bevallása szerint kokettál, hiszen a legtöbb copywriterhez hasonlóan őt is szólítja a komoly szöveg.

Hasonló Fellépők

Csutak Magda: APPROACHING ZERO– Solo Exhibition

MÁTYÁS LÁSZLÓ – KUSZTOS JULI

MAROSVÁSÁRHELYI MŰVÉSZETI EGYETEM: SCENART – KIÁLLÍTÁS