Az iráni szerző, Nassim Soleimanpour egy olyan drámai formát hozott létre, melyre azelőtt nem volt példa: nincsenek próbák, nincs díszlet, nincs jelmez, nincs rendező. Egy színész életében csak egyszer adhatja elő a darabot, melynek szövegét ott helyben, a színpadon kapja meg egy lezárt borítékban. A „Fehér nyuszi, vörös nyuszi” (White Rabbit, Red Rabbit) egy interaktív kísérlet a színház erejének, jelenidejűségének és megismételhetetlenségének demonstrálására. Egy közös játék az író, a színész és a nézők részvételével: mivel a színész elsőre olvassa a darabot, az írói hang kiszolgáltatottjává válik és a közönséggel együtt indul el az ismeretlenbe, ahol a konvencionális színház határait feszegeti. 

Soleimanpournak megtiltották, hogy elhagyja szülőföldjét, Iránt, ezért írt egy darabot, amely bejárta helyette a világot. A már több mint ötven nyelvre lefordított, Indiától Dániáig, Új-Zélandtól Kanadáig számos országban eljátszott darabot olyan kiváló színészek adták már elő, mint pl. Whoopi Goldberg, F. Murray Abraham, Alföldi Róbert, Mucsi Zoltán, Ofelia Popii vagy Marius Turdeanu.

A 8. pulzArton Pálffy Tibor, Claudia Ardelean, Kónya Ütő Bence és Pál Ferenczi Gyöngyi előadásában láthatja a közönség (magyar vagy román nyelven).

Időpontok: 

►  Október 13., csütörtök 20:30. Előadja: Pálffy Tibor (HU) ► Jegyek

►  Október 14., péntek 20:30. Előadja: Claudia Ardelean (RO) ► Jegyek

►  Október 15., szombat 20:30. Előadja: Kónya Ütő Bence (HU) ► Jegyek

►  Október 16., vasárnap, 18:00. Előadja: Pál Ferenczi Gyöngyi (HU) ► Jegyek

 

Az előadások időtartama körülbelül 90 perc.

Helyszín: Háromszék Táncstúdió

Jegyárak: 30/15 lej. 

Ajánlott életkor: 14 éves kor felett

Hasonló Fellépők

2022. október 15.

Miet Warlop (BE): After All Springville