Öt nap. Közösségi színház. Párhuzamos történetek.

A Play! MOBILE célja, hogy ösztönözze a kulturális részvételt az európai kistérségekben. A közösségi művészi gyakorlat, az adaptálható térspecifikus installációk és a részvételi alapú színházi játék létrehozása a művészeti alkotás és a közönség közötti kölcsönhatás platformja – egy kifinomult és inkluzív módszer által – a vidéki közönségek megszólítására és érdeklődésük felkeltésére. Azzal, hogy a látogatott településeket a kortárs művészet játszótereivé alakítják, a résztvevőknek az a célja, hogy a kulturális fogyasztás alternatív módjaiba engedjenek bepillantást, illetve hogy a megfelelő infrastruktúrák szükségessége nélkül mutassanak be kortárs műalkotásokat. Egy nemzetközi művészcsapat ezért – a helyi fiatalokkal együtt – létrehoz egy helyspecifikus interdiszciplináris és részvételi játékot, amelyet aztán a partnerországok különböző kis településinek is kölcsönöznek, így hozva közelebb a kortárs művészetet a közönséghez.

Az öt napig tartó játékos táboron keresztül a résztvevők új tereket és történeteket fedeznek fel, kreativitásuk segítségével alkotva meg saját közösségi történetüket, melyet aztán az Őrkőn és Sepsiszentgyörgy utcáin mutatnak be szeptember 20-án, péntek délután a pulzArt keretén belül.

A projekt közreműködői: Pro Progressione, “di mini teatro”, Kulturanova, MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótér, Meet Lab az Európai Unió Kreatív Európa programjának támogatásával, AFCN – Országos Kulturális Alap, NKA – Nemzeti Kulturális Alap, Bethlen Gábor Alap, Kovászna Megye Tanácsa, Székely Nemzeti Múzeum, Sepsiszentgyörgy Helyi Tanácsa.

Időpont és helyszín: IX. 20. ► 16:00 ► Őrkő

Hasonló Fellépők

Tamási Áron Színház: A társadalom támaszai

2019. szeptember 22.

Kolozsvári Állami Magyar Színház: Concord Floral

2019. szeptember 22.

MárkusZínház (HU): A Repülés Története