Cinci zile. Teatru comunitar. Povestiri paralele.

Play! MOBILE transformă orașele în scene și spații expoziționale, piețe și străzi de ficțiune, unde orice se poate întâmpla cu instrumentele artei. Ideea proiectului Play! MOBILE este de a încuraja participarea culturală în micro-regiunile din Europa. Practica de artă comunitară, crearea de instalații modificabile specifice locului și dezvoltarea unui joc participativ ca platformă de interacțiune între artist-artefact și public, oferă un mod sofisticat pentru consolidarea capacității și dezvoltarea de noi audiențe. Prin transformarea spațiilor publice ale așezărilor vizitate în locuri de joacă de artă contemporană, participanții urmăresc să prezinte o modalitate alternativă de consum cultural, o metodologie de prezentare a operelor de artă contemporane, fără a fi nevoie de toată infrastructura necesară. Prin urmare, o echipă internațională de artiști – împreună cu tinerii locali – va crea un joc de interdisciplinar și participativ specific locului, care va fi împrumutat diferitelor așezări mici ale țărilor partenere, aducând astfel arta contemporană mai aproape de publicul său.

Printr-o tabără de cinci zile, participanții vor explora spații și povestiri noi, folosindu-și creativitatea pentru a-și crea propriile povești comunitare, care for fi prezentate la Őrkő și pe străzile orașului Sfântu Gheorghe la data de 20 septembrie, vineri după-amiază ca parte a festivalului pulzArt.

Un proiect realizat de: Pro Progressione, „di mini teatro”, Kulturanova, Spațiul de Artă Contemporană MAGMA, Meet Lab cu sprijinul programului Europa creativă al Uniunii Europene, AFCN – Administrația Fondului Cultural Național, NKA – Fondul Cultural Național al Ungariei, Fondul Bethlen Gábor, Consiliul Județean Covasna, Muzeul Național Secuiesc, Consiliul Local Sfântu Gheorghe.

Ora și locația: 20. IX. ► 16:00 ► Őrkő 

Artiști Similari

Teatrul Tamási Áron: Stâlpii societății

Teatrul Maghiar de Stat Cluj: Concord Floral

MárkusZínház (HU): Istoria aviației