1. modul >>> Kortárs technikák – Bordás Attila

A kurzus célja, hogy a résztvevők, különböző kortárs tánc technikák segítségével felfedezzék saját testük határait, majd túllépve ezeken, eljussanak magához a tánchoz mint kifejezési eszközhöz. Mindezek mellett azt keressük, hogy mi van a kivitelezésen, a betanult koreográfián, avagy a formán túl, hogy mikor tánc a tánc és nem csak rögzített, furcsa mozgás sorozat…

2. modul >>>  Kontakt és improvizáció: a mozgó test és a hang – Gothárd Veronika

Egy játékos kísérleti folyamatot kínál a műhely, lazító és kontakt technikákkal ötvözve, amely helyet ad a szabad és fókuszált megnyilvánulásoknak. Belső figyelem, külső figyelem és kompozíciós munka.
Kulcskérdések: Milyen hatással van a testemre a különböző típusú, tempójú mozgás? Hogyan befolyásolja a mozgás a testemet? Milyen hatással van a mozgásomra a különböző típusú hangzás, zaj, zene? Hogyan befolyásolja a hang a mozgásomat? Hogyan befolyásolja az én mozgásomat és hogyan a tiédet, és mi történik, amikor ez a kettő találkozik? Hogyan találjuk meg az összhangot?

pulzArt mozgásműhely >>>  az oktatókról

Bordás Attila >>>  szabadúszó koreográfus_rendező_táncművész, színész, Dj és költő. Táncos pályafutása Sepsiszentgyörgyön indult a Plugor Sándor Művészeti Líceum tánc szakán. Ötödik osztályos korától intenzíven foglalkozott magyar néptánccal és klasszikus balettel az iskola elvégzéséig. Kezdetben Benkő Gizella és Prune Gabriel keze alatt tanul balettet. Többek közt Ivácson Lászlótól, Ivácson Gizellától, Kiss Istvántól, Virág Endrétől és Orza Călintől tanul néptánc-technikát. A tánciskola mellett 6 éven keresztül az Osonó alternatív színház-műhely egyik alapembere, ahol színészi, pedagógiai és rendezői vénáját fejleszti. 2005-ben a Háromszék Táncegyüttes alkalmazott táncosa, ahol majd 2010-től kezdődően, időnként vendégművészként tevékenykedik mint koreográfus. Hivatalos tanulmányai mellett, belekóstol a kontakt tánc technikájába, a break dance világába, majd végleg megfertőződik a kortárs tánccal egy Hód Adrienn által vezetett intenzív tánctanfolyamon. 2006-tól 2009-ig a bukaresti Nemzeti Színház- és Filmművészeti Egyetem koreográfia szakos hallgatója, majd 2010–2012 között, a Marosvásárhelyi Színművészeti Egyetem mesterképző szakán elvégzi színház-rendezést Babarczy László osztályvezetőnél. A színpadi művészetek többoldalúságában és ezeknek ötvözésében hisz. Színházi, táncszínházi és fizikai-színházi előadások kitalálója/rendezője. Időnként részt vesz előadóként saját munkáiban is. Évek óta foglalkozik oktatói minőségben tánc- és színház-tréningekkel. Többnyire Romániában oktat, de többször megfordult már Magyarországon is. Koreográfusként olyan színházi rendezők mellett tevékenykedik, mint például: Silviu Purcărete, Novák Péter, Dragoş Galgoţiu, Ştefan Iordănescu, Theodor-Cristian Popescu, Cristi Juncu, Bács Miklós, Fazakas Misi, Tóth Ernő Imre, és még sokan mások. Előadóként volt szerencséje dolgozni Novák Ferenccel, Gigi Căciuleanuval, Tony Gatliffal, David Zinderrel, Vava Ştefănescuval, Arcadie Rusuval, Sergiu Anghellel, és más különböző művészi szakterületeken elismert alkotókkal.

Mindenben keresi a művészi igazságot, az eredetiséget és mindezt ott, ahol lehet. Ahogyan lehet, és… akivel lehet…

Gothárd Veronika >>>  sepsiszentgyörgyi születésű táncos és koreográfus. A Plugor Sándor Művészeti Líceum balett-tagozatán végzett. 2010-től a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Koreográfia szakának hallgatója. Tizenegy éve találkozott a kontakt improvizációval, amikor világossá vált számára, hogy ez az a stílus, amelyet mindig is keresett. Ebben a stílusban 2009 óta oktatóként is tevékenykedik. 2011-ben és 2012-ben a Trans-Contact Nemzetközi Kontakt Improvizációs Fesztivál tanárjainak egyike. 2013-ban a Kontakt Budapest – 12. Nemzetközi Improvizációs Fesztivál fogadja tanárként. A kontakt tánc egyszerűségének és komplexségének, természetességének, folyamatos felfedezése, a testtudatosság fejlesztése, az improvizáció különböző megközelítései, az érzelmek, szerepjátékok, személyes kapcsolatok, az ellentétek találkozása foglalkoztatja, az erős-gyenge, energikus-lassú, kerek-szögletes, szaggatott-áramló mozgásokat tanulmányozza. A tánc, a zene (hang, zaj, csend) és a tér viszonyát, kapcsolatát is vizsgálja. Fontos és hasznos tapasztalatokat szerezett és sokat tanult a következő táncművészektől: Nancy Stark Smith, Mike Vargas, Jess Curtis, András Loránt, Andrew de L. Harwood, Scott Wells, Tal Avni, Martin Keogh, Ray Chung, Katarina Eriksson, Chris Aiken, Gál Eszter, Benkő Gizella, Lion Ophir, Peter Pleyer, Benno Voorham, Alicia Grayson, Gigi Căciuleanu stb.