Az idei pulzArt fesztivál számos szempontból számít formabontónak és újszerűnek. A fesztivál megnyitója egyike ezeknek az újdonságoknak, nem csak helyszínét, hanem tartalmát is tekintve.

A Közösségi részvétel évében szervezett fesztiválnak felvállalt célja bővíteni az esemény megszokott közönségének sorát, valamint olyan célközönség, fogyasztók felé fordulni, akikkel talán lazább kapcsolatban állt eddig.

A „Z” generáció tagjai nyilvánvalóan részei ennek az új közönségnek. Nem csak korukat tekintve, hiszen szociológiai besorolásuk szerint is a 25 év alatti korosztályhoz tartoznak, hanem azért is, mert ők azok a fiatalok, akiket a legkevésbé ismerünk.

2017-ben, mint minden korban, hangsúlyosan jelentkeznek a generációs különbségek. Mindig vannak „mai fiatalok”, akiket valamiért nehezebben értünk, akik másabbak, mint a náluk idősebbek és mást akarnak, mint az előző generáció tagjai. Ugyanakkor, hiányoznak azok a terek és keretek is, amelyek a nagyobb megismerést és megértést segítenék elő, így ezek a generációs szakadékok öntudatlanul is továbböröklődnek.

Az 5. pulzArt kortárs összművészeti fesztivál arra tesz kísérletet, hogy a fiatalok engedélyével egy apró bepillantást nyújtson az idősebb generációk számára az ún. mai fiatalok gondolataiba, elképzeléseibe, örömforrásaiba.

Az SMS játék a pulzArton két üzenettel kezdődött. A játékban részt vevő fiatalok bármelyiket vagy mindkét üzenetet továbbküldhették ismerőseiknek, barátaiknak, majd a beérkezett válaszokból screenshot-ot készítettek, amelyet elküldtek a szervezőknek. A két üzenet kérdése: „Mit látsz, mit hallasz, mit érzel?” vagy „Mi okoz neked örömet?”.

Az üzenetváltásokból készült képekből szemezgetve készül el az az SMS kiállítás, amely egyúttal az 5. pulzArt fesztivált is hivatalosan megnyitja, és amely az állomási Olt-híd rácsozatára lesz kifüggesztve.

A kiállítás és a fesztivál megnyitójára augusztus 31-én, délután 5 órakor kerül sor az állomási Olt-hídon.