Forró dzsesszfutamok funk, pop, rock és elektronikus zenei fúziókkal a szeptemberi télben a sepsiszentgyörgyi Szimpla kertjében a Grammy-díjas Cédric Hanriot és társai ujjai alól: pure perfection. Talán ennél jobb szombat esti programot ki se lehetett volna találni a 7. pulzArt idejére, itt újból találkozhattunk az ország számos pontjáról vissza-visszalátogató barátokkal, ismerősökkel, akik tudják jól, hogy világhírű előadókkal találkozhatnak a rendezvény minden napján.

Cédric Hanriot francia zongorista-zeneszerzőt ugyanis a szakma a kortárs dzsessz-élet egyik legkiválóbbjának tartja, aki mesterien emeli be a különféle zenei témákat alkotásaiba. A trio – Cédric Hanriot (billentyűk, számítógép, vocoder), Elie Martin Charrière (dobok), Bertrand Beruard (nagybőgő) – zenéje magával ragadó, változatos, ugyanakkor egységes hangzást teremt, a koncertélménybe tökéletesen illeszkednek az afrikai ritmusoktól Leonard Cohen motívumain át az elektronikus zene elemei is.

A hol finom, hol váratlan ritmusváltások, a zenei stílusok sokféleségéből kibontakozó harmónia olyan különleges hangulatot varázsolt a Szimpla kertben, hogy a koncert végére már senkinek sem jutott eszébe a hidegről beszélni.

Farcádi-Plájás Betty