Ahogy az ember felfele sétál a könyvtár épülete mellett, a régi nyomda irányából finom zene morajlik. Puffok, árnyék és különleges tea illata. Az Oriental Chai-t ajánlom egy-két jégkockával. Leülni a fehér hajtogatott székekre, beszélgetni, vagy csak hallgatni a Demmers zenét. A Demmers-sátor újdonság a pulzArton, de nagyon kellett. Ha megkóstoljátok az Orientalt, majd megtudjátok miért. A Chartával szemben a kopjafáknál a Székölykök gyerekfesztivál játékai állnak a kicsik rendelkezésére. Csütörtökön négyórától Henning János fotóművész Culture above etnicity című kiállítása nyitotta meg a pulzArt session programját. A fehér-fekete fotók a roma társadalom életébe nyújtanak betekintést. A fotográfus a megnyitón elmondta, ne tekintsünk elfogultan ezekre a képekre csak azért, mert cigányokat látunk, egyszer nézzünk be a saját házunk tájékába és utána ítélkezzünk.

A buli kilenckor kezdődik egy helyi lemezlovassal. Habár kint nagy a tolongás, bent alig vannak páran. Ááá, csak csütörtök van és még nem ittak eleget – mondja a hátam mögül valaki. Ha bent nem is bulzinak sokat, kint a Charta előtt sörözgetnek, beszélgetnek. Van, aki egy-két teát is megkóstol, igaz, hogy ilyenkor már egy kis konyak is kerül bele. A színész-dj Kónya-Ütő-Bence, másnéven küb_beat éjfélkor csap a lovak közé. Mostár egy kicsit többen vannak. Pár órája még Petőfi volt a Kamaraterem színpadán, most meg a keverőpultot hurbolja. A vj-re (visual jockey) is érdemes odafigyelni. Ha sokat nézzük a zenét alátámasztó vizuális projekciókat a falon, egy idő után belefeledkezünk a napi problémáinkba. Érdekes műfaj. Akit érdekel, vasárnap négy órától vj workshop a Chartában.

Bemelegítésnek nem rossz. Aki nem jött el, az pénteken éjfélkor a japán Anchorsong pillanatnyilag születő zenéit ne hagyja ki, pláné hogy egy szentgyörgyi vonósnégyes oldalán lép fel.

Kiss Tamás