Cu apropierea Festivalului de artă contemporană pulzArt7 așteptăm idei pentru instalații în spații publice, cu buget redus, simple dar creative, neprezentate încă în cadrul unor festivaluri sau expoziții anterioare – alături de punerea în aplicare a acestora –, cu care cei interesați pot interacționa și care totodată inspiră gânduri și activează emoții.

Procesul de depunere a candidaturii:
Lucrările candidaților sunt așteptate la adresa de e-mail kultura@sepsi.ro până la miezul nopții zilei de 12 august 2019, astfel:

  • Concepție (descrierea scurtă a lucrării, numele, adresa, numărul de telefon, adresa e-mail ale candidatului – maxim 1 pagină)
  • Plan de realizare a proiectului de spectacol/plan vizual (desen, ilustrație, schemă)
  • Descrierea punerii în aplicare + design tehnic

Avem posibilitatea de a premia trei dintre lucrările trimise de candidați, și numai acele lucrări care au obținut 80 de puncte conform sistemului de evaluare de mai jos. Pentru cheltuielile realizării s-a alocat o sumă de câte 2.500 lei pentru fiecare candidat, care  – cu obligația încheierii unui contract – va fi alocată după anunțarea rezultatelor. În cazul în care candidatul nu va preda lucrarea finalizată până la termenul prevăzut, va avea de restituit suma întreagă alocată.

Beneficiarii anunțului au de finalizat lucrările premiate până la termenul de 18 septembrie 2019, care vor fi expuse în cursul festivalului (19–22 septembrie 2019) în Piața Centrală a municipiului Sfântu Gheorghe.

Criteriile de selectare a lucrării de candidatură:

  • originalitate (25 puncte)
  • simplitate (20 puncte)
  • specificul locului: lucrarea va lua în considerare punctele de vedere de utilizare a locației liber alese în cadrul Pieței Centrale din Sfântu Gheorghe și va profita de calitățile acesteia (15 puncte)
  • fezabilitate și realizare sofisticată: nu există niciun gen, nicio tehnică prestabilită, cerința de bază fiind faptul ca lucrarea să poată fi expusă în aer liber, fiind necesară la design-ul acesteia respectarea condițiilor meteorologice, respectiv se consideră avantaj dacă instalația poate fi vizionată și după lăsarea întunericului (15 puncte)
  • calitatea estetică și de conținut: lucrarea se va adapta spiritualității, atmosferei festivalului pulzArt și tematicii Anului Elevilor pentru anul 2019, nu va conține niciun fel de referință, observație ofensatoare legată de naționalitate, etnie, rasă, culoare sau religie, nu va conține sau nu va transmite niciun mesaj politic sau nicio convingere religioasă, respectiv nicio prezentare obscenă (15 puncte)
  • soluție rentabilă: o deosebită bucurie ar fi utilizarea materialelor prime naturale sau reciclate (10 puncte)

Evaluare:
Lucrările sosite vor fi evaluate de un juriu de specialiști alcătuit din cinci membri. În privința deciziei, candidații vor fi anunțați în scris pe adresa de e-mail precizată. Decizia luată nu poate face obiectul unui recurs.

Membrii juriului:
Ferencz Hunor (animator, Centrul de Artă din Transilvania)
Kispál Ágnes-Evelin (artist media, Spațiul Expozițional de Artă Contemporană MAGMA)
Kolumbán Zenge (organizator de evenimente, Casa de Cultură „Kónya Ádám”)
Ványolós Tordai Sarolta (organizator de evenimente, Casa de Cultură „Kónya Ádám”)
Vetró Barnabás (grafician, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe)