A pulzArt7 kortárs összművészeti fesztivál közeledtével olyan kis költségvetésű, egyszerű de leleményes, korábbi fesztiválokon, kiállításokon még be nem mutatott köztéri installációkra várunk ötleteket – megvalósítással együtt –, amelyekkel az érdeklődő interakcióba kerülhet, s amelyek egyszersmind gondolatokat ihletnek, érzelmeket váltanak ki.

Pályázás menete:
A pályaműveket a kultura@sepsi.ro e-mailcímre várjuk 2019. augusztus 12-én éjfélig a következőképpen:

  • koncepció (pályamű rövid leírása, pályázó neve, lakcíme, telefonszáma, e-mailcíme – maximum 1 oldal)
  • látványterv/vizuális terv (rajz, illusztráció, vázlat)
  • megvalósítási + technikai leírás

A beérkezett pályaművek közül hármat áll módunkban díjazni, és csak azokat, amelyek az alábbi értékelési rendszernek megfelelően elérik a 80 pontot. A megvalósítás költségeire pályázónként 2500 RON áll rendelkezésre, mely összeget – szerződéskötési kötelezettség mellett – az eredményhirdetés után folyósítunk. Amennyiben a pályázó nem adja át határidőn belül a kész pályaművet, vissza kell fizetnie a teljes összeget.

A felhívás kedvezményezettjeinek 2019. szeptember 18-ig kell megvalósítaniuk díjazott pályaműveiket, melyek a fesztivál ideje alatt (2019. szeptember 19–22.) Sepsiszentgyörgy Főterén lesznek kiállítva.

A pályamunka kiválasztásának szempontjai:

  • eredetiség (25 pont)
  • egyszerűség (20  pont)
  • helyspecifikum: a pályamunka figyelembe veszi a sepsiszentgyörgyi Főtéren belül szabadon választott helyszín használati szempontjait és hasznosítja annak adottságait (15 pont) 
  • megvalósíthatóság és igényes kivitelezés: sem a műfaj, sem a technika nincs meghatározva, ám alapvető elvárás, hogy a pályamunka a szabadban kiállítható legyen, amelynek tervezésénél az időjárás viszontagságait is figyelembe kella venni, illetve előnyt jelent, ha az installáció sötétedés után is látható (15 pont)
  • esztétikai és tartalmi minőség: a pályamunka illeszkedik a pulzArt szellemiségéhez, hangulatához és a 2019-es Diákok éve tematikához, nem tartalmaz semmilyen nemzetiségre, népcsoportra, bőrszínre, nemre vagy felekezetre nézve sértő jellegű utalást, megjegyzést, nem tartalmaz vagy hordoz politikai üzenetet vagy hitvallást, továbbá semmilyen obszcén megjelenítést (15 pont)
  • költséghatékony megoldás: külön öröm a természetes vagy újrahasznosított alapanyagok felhasználása (10 pont)

Elbírálás:
A beérkezett pályaműveket egy öttagú szakértő zsűri értékeli majd. A döntésről a pályázók írásbeli értesítést kapnak az általuk megadott e-mailcímre. A döntés nem megfellebbezhető.

A zsűri tagjai:
Ferencz Hunor (animátor, Erdélyi Művészeti Központ)
Kispál Ágnes-Evelin (médiaművész, MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótér)
Kolumbán Zenge (rendezvényszervező, Kónya Ádám Művelődési Ház)
Ványolós Tordai Sarolta (rendezvényszervező, Kónya Ádám Művelődési Ház)
Vetró Barnabás (grafikus, Sepsiszentgyörgy Önkormányzata)