Show-ul de baloane uriașe și picioroange uriașe a Asociației ”Tűzfészek Tűzzsonglőr Társulat” a fost doar o încălzire față de casa de circ, care în cursul după-amiezii le-a oferit spectatorilor posibilitatea să-și dezvolte abilitățile. Jocul și distracția s-a mutat în Parcul memorial ‘56, unde membrii asociației și-au adus întregul arsenal de circ. De la bățul diavolului, buzduganul, cercul, poiul, meteor-ul, diabolo, rotire farfurii, gyro-ring, rola-bola, pogo stick, picioroange mici, aici au fost de toate, unele dintre acestea fiind luate din fața copiilor chiar de către adulții doritori să încerce lucruri noi. Animatorii instruiți au prezentat pe rând instrumentele tradiționale de jonglat, cât și jocurile de echilibru și de dezvoltare a abilităților, timp de patru ore asigurând o distracție de mare amploare atât celor mici, cât și adulților.

Potrivit uneia dintre cele mai vechi echipe de jongleri de foc din Ungaria, jongleria îmbunătățește postura și echilibrul, intensifică reflexele, dezvoltă creativitatea, fiind totodată o activitate de eliberare a stresului.

Cu această ocazie am putut vedea din nou cum e să te implici complet în joc, să-ți fixezi atenția pe ceva, să greșești și să încerci din nou, să fii perseverent, până când în final succesul să-ți dea senzația că de acum încolo ești capabil de orice.

Farcádi-Plájás Betty