A Tűzfészek Tűzzsonglőr Társulat főtéri gólyalábas mutatványozása és óriásbuborék show-ja csak bemelegítőnek hatott a délutáni készségfejlesztő cirkuszi játszóházhoz képest. A fergeteges játék és móka átköltözött az 56-os emlékparkba, ahová a társulat tagjai teljes cirkuszi arzenált hoztak. Ördögbot, buzogány, karika, poi, meteor, diaboló, tányérpörgetés, gyro-ring, rola-bola, pogo stick, kis gólyaláb, volt itt minden, számos darabot a felnőttek előbb kapkodtak el a gyerekek elől, hogy kipróbálhassák. A képzett animátorok sorra mutatták be a hagyományos cirkuszi zsonglőr-eszközöket és az egyensúly- és készségfejlesztő játékokat, önfeledt szórakozást biztosítva 4 órán keresztül kicsiknek és nagyoknak.

Magyarország egyik legrégebbi tűzzsonglőr csapata szerint a zsonglőrködés javítja a testtartást és az egyensúlyérzéket, élesíti a reflexeket, fejleszti a kreativitást és egyúttal kiváló stresszoldó tevékenység.

Azt pedig mindannyian megtapasztalhattuk, milyen újra teljesen belefeledkezni a játékba, makacsul összpontosítani, elejteni, újra próbálkozni, hibázni, kitartani, míg végül a sikerélménytől úgy érezzük, mostantól bármire képesek vagyunk.

 

Farcádi-Plájás Betty