„Rățușca cea urâtă” a lui Hans Christian Andersen este o poveste foarte cunoscută și apreciată de copiii de pretutindeni. Tristețea care o năpădește când se vede respinsă pentru lipsa ei de frumusețe fizică a fost la un moment dat tristețea multora dintre noi în copilărie. La festivalul pulzArt întreaga povestire capătă însă valențe noi. Drew Colby, un artist britanic cu un talent incredibil, transformă povestea într-o aventură incredibilă prin lumea animală terestră și acvatică, stârnind hohote de râs în rândul privitorilor, dar și multă emoție.

În linii generale, spectacolul pe care îl oferă britanicul publicului său este unul de umbre proiectate pe ecran, dar să vorbești astfel despre aventurile pe care le urmărești cu sufletul la gură, uimindu-te la fiecare formă de ce pot face mâinile unui singur om în fața unui reflector minuscul este mult prea puțin. Iepuri, câini, șoareci, pisici, șerpi, țestoase, sepii, melci și alte vietăți toate prind viață prin simple mișcări și contorsionări ale degetelor, iar aventura care se întinde peste mai multe anotimpuri este mereu punctată corespunzător de muzica live oferită de Penny Callow, care cântă pe post de coloană sonoră la violoncel.

Sâmbătă, la Kamara, artiștii britanici au fost apreciați îndelung de spectatori. Publicul a fost atât de entuziasmat de tot ce a văzut, încât cu greu s-a ridicat de pe scaune. Aprecierea exprimată atât de călduros prin aplauze lungi și neîntrerupte l-a determinat pe artistul Drew Colby să ofere un fel de bis cu încă o scenetă, „bonus” pentru cei care și-ar fi dorit ca povestea să dureze mai mult.

Mirela CARA

Galerie