Ediția a 9-a a festivalului pulzArt vă invită în călătorii muzicale fascinante

DJ Bootsie Quartet (RO)

La concertul de deschidere a celei de-a 9-a ediții a festivalului pulzArt îl vom avea ca invitat pe Vilmos Solymosi alias DJ Bootsie, reprezentant de seamă al scenei muzicale underground hip-hop din Ungaria. Într-un concert electrizant, cu genuri muzicale fuzionate, artistul va fi acompaniat de instrumente live. Ne propune un concert în stil neconvențional, cu ritmuri electronice completate de sunetul instrumentelor.

Compozițiile lui DJ Bootsie sunt caracterizate prin îmbinarea mai multor genuri muzicale: hip-hop, bas, electronic, scratch, muzică de film și folclor, chiar și compoziții clasice sau de jazz.

Cvartetul va urca pe scenă la Szimpla, joi, 14 septembrie de la ora 21:30 în următoarea formație: Vilmos Solymosi (DJ Bootsie) – programare / soft, efecte, mixer, Tibor Lázár – tobe, Gábor Weisz – saxofon, fluier și László Grünvald – percuție, vibrafon.

Corul Bărbătesc „Sfântul Efrem” (HU)

În data de 15 septembrie Corul Bărbătesc „Sfântul Efrem” din Budapesta aduce pe scena festivalului un recital muzical aparte. În spectacolele lor – spun artiștii – se împletesc tehnicile și formele muzicale vechi cu cele noi.
Vă invităm într-o călătorie muzicală fabuloasă cu imnuri bizantine străvechi și melodii îmbrăcate în „haine” moderne. Cei opt membri ai ansamblului coral vor interpreta piese din repertoriul muzicii sacre și din cel lumesc, vineri, 15 septembrie, de la ora 20:00, în sala mare a Teatrului „Tamási Áron”.

Emcsi, Viowode și Fekete Zsolt: Spiralitate live act

În cadrul acestui concert inedit publicul este invitat la o plimbare sonică, prin parcurgerea căreia se vor dezvălui simbolurile specifice, contemplative ale unei mandale muzicale. Concertul de o oră oferă celor interesați o experiență participativă, activă dar și de cugetare adâncă, pe malul lacului din Parcul Elisabeta. Texturi sonore, cadențe repetative la concertul lui Fekete Zsolt (actor, muzician), Emcsi și Voiwode (studenți ai universității din Pécs, Ungaria, secția de muzică electronică și artist media) sâmbătă, 16 septembrie de la ora 20 în Parcul Elisabeta!

SunMa (HU)

Accente dub, varietate de stiluri muzicale, melodii fine, meditative și multă improvizație. Acestea sunt caracteristicele concertului lui SunMa, care încheie pe 17 septembrie cea de-a 9-a ediție a festivalului pulzArt. Koroknay András, acompaniat de Klausz Ádám la tobe și Kálmán András la claviatură ne vor călăuzi în această lume muzicală infinită, în care numeroasele improvizații joacă un rol important: captează și redau spiritul locului și evenimentului. Experiență muzicală unică duminică, 17 septembrie de la ora 20:00, în Sala Kamara a Teatrului „Tamási Áron”.

Programul muzical al festivalului este complet cu serile pulzParty (vineri și sâmbătă).