A pulzArt idei kiadása változatos zenei világok megismerésére hívja közönségét

DJ Bootsie Quartet (HU)

A 9. pulzArt nyitókoncertjén a műfajok elektromosságtól vibráló fúziója elevenedik meg, amikor a színpadon köszönthetjük Solymosi Vilmost, azaz DJ Bootsie-t, a magyar underground hip-hop szcéna kiemelkedő alakját. A művész útja messze túlmutat a megszokotton, hiszen DJ Bootsie egészen más stílust ölt, amikor a DJ Bootsie Quartet nevű formációval lép színpadra, és élőhangszeres kísérettel fonja össze hangkavalkádjait.

A zeneszerző alkotásait a hip-hop, basszus ütemek, elektronika, scratch, film- és népzenei elemek határozzák meg, ugyanakkor komolyzenei és jazz elemeket is tartalmaznak. 

A kvartett szeptember 14-én 21:30-tól lép színpadra a Szimplában, a következő felállásban: Solymosi Vilmos (DJ Bootsie) – programozás, effektek, lemezjátszó, Lázár Tibor – dob, Weisz Gábor – szaxofon, furulya, Grünvald László – ütőhangszerek.

Szent Efrém Férfikar (HU)

Különleges koncertélményt ígér a magyarországi Szent Efrém Férfikar fellépése is, szeptember 15-én 20:00 órától a Tamási Áron Színház nagytermében. Műsoraikban – vallják – a régi és új zenei formák, technikák találkoznak.

Az ősi bizánci zenei himnuszoktól kezdve, a modern hangzású köntösbe öltöztetett dallamokon át, csodálatos zenei világokban utazhat majd a közönség. A műsorban szakrális és világi zenék is megszólalnak. Nem múlik el Szent Efrém-koncert modern és kortárs zenei kompozíciók előadása nélkül.

Emcsi, Voiwode és Fekete Zsolt: Spiralitás live act

Az egyórás koncerten a hallgatók improvizált szónikus sétán vehetnek részt, amely során egy mandala geometriai alakzataiban megbúvó szimbolikus jelentéstartományokat járják be. Mindezt teszik egy elmerülten aktív, felfedező állapotban, a sepsiszentgyörgyi Erzsébet parkban a tó partján. Hangzó textúrák, ismétlődő ritmusképek Fekete Zsolt színész, valamint a pécsi Elektronikus zene és médiaművész szak két hallgatója, Emcsi és Voiwode (Kovács Vajda Bence) közös koncertjén szeptember 16-án, 20:00 órától az Erzsébet parkban. 

SunMa (HU)

Sokszínű, dub-ban gyökerező, improvizációkkal tűzdelt, meditatív zenei világ tárul fel SunMa koncertjén, szeptember 17-én, a 9. pulzArt zárónapján. Az erdélyi születésű Koroknay András ezt a színes spektrumot élőben, trió felállással – Klausz Ádám dobossal és Kálmán András billentyűssel kiegészülve – és önálló live set formájában viszi színpadra, az alkalomra szabottan. Garantáltan egyedülálló koncertélményben lesz tehát része a pulzArt közönségének!

A pulzArt zenei programját a péntek és szombat esti pulzParty teszi teljessé.