În mod neobișnuit, concertul de deschidere al celei de-a 9-a ediții pulzArt nu a fost de data aceasta un spectacol în interior, „așezat”, ci și-a mutat participanții în grădina Szimpla: DJ Bootsie Quartet a deschis festivalul cu o atmosferă muzicală fascinantă, de la ritmuri lejere la melodii mai antrenante. Compania de teatru M Studio a aprins atmosfera din parcarea fostului hotel Bodoc cu spectaculosul lor dans de foc Fire Flow. Având în vedere vremea ploioasă, spectacolul live Spirality s-a mutat din Parcul Elisabeta în holul teatrului, unde Fekete Zsolt, Emcsi și Voiwode au creat o atmosferă meditativă proprie. Plimbarea sonoră improvizată a permis publicului să exploreze formele geometrice și texturile sonore ale mandalei.

Corul Bărbătesc „Sfântul Efrem” a transformat mai întâi Sala mare a Teatrului „Tamási Áron” într-o savană africană și apoi, dintr-un clinchet de clopoței, într-o catedrală bizantină antică. În concertul lor, cântecele medievale de pelerinaj, imnurile bizantine, cântecele populare maghiare și cântările liturgice ortodoxe din Postul Mare au fost interpretate într-o armonie pătrunzătoare, iar melodia principală din Game of Thrones a fost împletită magistral cu cântecul Greensleeves din secolul al XVI-lea. Această călătorie muzicală diversă a captat cu adevărat inimile publicului și a fost una dintre cele mai populare.

Concertul SunMa, venit din Budapesta, a fost caracterizat de o „ludicitate apocaliptică”, umplând publicul cu o energie deosebită, alternând ritmuri de genuri muzicale diferite, improvizații și peisaje sonore surprinzătoare și creând o adevărată călătorie muzicală. Szimpla a găzduit și petrecerile DJ de seară, care au prezentat şi ele o varietate de muzică, de la melodii mai meditative la ritmuri care te invită la dans.