A 9. pulzArt nyitókoncertje rendhagyó módon ezúttal nem benti, „ülős” előadás volt, hanem a Szimpla kertjében mozgatta meg résztvevőit: a DJ Bootsie Quartet hullámzó zenei hangulatokkal vezetett át a laza sodrású ritmusoktól a bulisabb dalokig. Az M Studio Mozgásszínház társulata az egykori Bodok szálló parkolójának légkörét izzította be a Fire Flow című látványos tűztáncával. A Spiralitás live act az esős időre való tekintettel az Erzsébet park helyett a színház előcsarnokába költözött, ahol sajátosan elmélyülős, meditatív hangulatot varázsolt Fekete Zsolt, Emcsi és Voiwode. Az improvizált szónikus sétán a mandala geometriai formáit, hangzó textúrákat fedezhetett fel a hallgatóság.

A Szent Efrém Férfikar előbb afrikai szavannává változtatta a Tamási Áron Színház nagytermét, majd egy csengettyűmozdulattal ősi bizánci katedrálissá alakította azt. Koncertjükön átható harmóniákban fért meg egymás mellett a középkori zarándokének, a bizánci himnusz, a magyar népdal vagy az ortodox nagyböjti liturgikus ének, mesterien fonták egymásba a Trónok harca főcímdalát a 16. századi Greensleeves énekkel. Ez a szerteágazó zenei utazás valósággal meghódította a közönség szívét, amellett, hogy az egyik legnagyobb érdeklődésre tartott számot.

„Apokaliptikus játékosság” jellemezte a budapesti SunMa koncertjét, és különleges energiákkal töltötte fel a különböző zenei műfajok ritmusát váltakoztató, improvizációkkal, meglepő hangzásokkal tűzdelt, inspiratív zenei utazásra kíváncsi hallgatóságot. A Szimpla adott helyet az esti dj-buliknak is, amelyeket szintén zenei változatosság jellemzett a meditatívabb dallamoktól az önfeledt táncolásra hívó ritmusokig.