Workshopul este un scurt exercițiu de laborator, pe parcursul căruia vom examina diferite stiluri, tendințe de teatru. Vom încerca să lucrăm cu o interpretare a teatrului mai elevată, ce depășește limitele esteticii și sistemului de teatru tradițional. Urmărind educația și gândirea teatrului obișnuit, punând sub semnul întrebării în același timp convențiile și ideile ei, susținem formele de teatru subiective și inovative. Prin acestea încercăm să promovăm și aplicăm perspective noi și individuale, sau măcar să ne imaginăm o gândire și un mod de a face teatru altfel și individual.

Pe parcursul acestui exercițiu de brainstorming de 2 zile vă voi încuraja să definiți aria voastră teatrală și să decideți care sunt acele teme și probleme pe care vreți să le prelulcrați. Forma liberă a workshopului oferă posibilitatea dezvoltării exercițiilor personalizate cu ajutorul cărora participanții se pot gândi și argumenta asupra esteticii și abordării de teatru. Pe lângă acestea vom discuta și modul în care produsul artistic propriu poate fi folosit ca artist liber profesionist. Atelierul nu se apleacă doar asupra teatrului român și maghiar, ci va analiza și tendințele teatrului internațional.

Scopul este motivarea și susținerea creativității individuale a participanților pentru a-și reprezenta munca individuală și a fi răspunzători asupra rolului de artiști creatori. Avem capacități pe care nici o altă ființă de pe Pământ nu le posedă, putem gândi liber, imagina, putem face tot ce dorim și putem crea artă. De ce nu ar fi unică?

Atelierul se adresează acelor artiști și studenți/elevi care accepta provocarea descoperirii, dezvoltării și analizei critice a abilităților lor de teatru, adică celor care vor să-și găsească și să-și dezvolte limbajul artistic. Ne adresăm tuturor artiștilor din aria teatrului, dansului și păpușeriei care dispun de cunoștințe de bază. Alte criterii sunt autocritica, o nevoie acută de independență și lucrul în echipă.

Baza exercițiilor pentru fiecare participant îl constituie un monolog clasic ce trebuie interpretat pe scenă. Acesta va fi punctul de pornire al exercițiilor, din această cauză vă rugăm să pregătiți un monolog de 3-5 minute.

► Activitățile se vor desfășura în limbile română, maghiară, engleză, germană.

► Numărul maxim al participanților: 15

► Data și timpul activităților: 13. Sept. 10:00-19:00, 14 & 15 Sept. 14:00-19:00

► Locul: Teatrul de păpuși “Cimborák”

► Taxă de participare: 100 RON, cuprinde bilete la spectacolele “A halhatatlanságra vágyó királyfi” și “The Table”, precum și o masă de prânz în data de 13 septembrie.

► Pentru înscriere accesați acest formular: https://goo.gl/forms/0O8sIhCXWTEG8Ktt1

► După înregistrare vom reveni prin email cu detalii.

► Limita înscrierii: 10 septembrie

 

Workshopul este condus de Horvath Hunor, absolvent în 2011 al Athanor Akademie din Burghausen, specializare Regie de teatru și film și absolvent al studiilor de master la universitatea din Bern cu specializarea Forme de teatru extinse în 2015. În prezent își continuă studiile în Basel în aria managementului cultural și urmează un curs de management muzical și de teatru în München. A participat la numeroase workshopuri conduse de trupe și artiști de renume ca: Dr. Prof. David Esrig, Alexej Lewinsky and Rainer Dobernig, Yves Marc, Ivo Dimchev, Nils Torpus, Rimini Protokoll, She She Pop, Gob Squad, Need Company, Ana Mendes etc. După ce timp de trei ani a fost managerul de proiect al facultății din Bern, începând cu 2015 este profesor și manager al Facultății de Teatru și Film Athanor din Passau.

>> FB event <<