Studioul de dans Háromszék a găzduit joi seara, de la ora 20:00, în cadrul Festivalului de Arte Contemporane pulzArt7, un spectacol încărcat cu un umor de calitate și de un suspans remarcabil, dar lipsit total de previzibil, de anticipativ.

Captivi într-o lume de carton, în care sunt obligați să joace la infinit rolurile de clovni de care sunt suprasaturați, Dick și Adam, caută pe toate căile metode de evadare către o lume care să le ofere altceva. Încercările lor de a se elibera, mereu ratate din cauza a diferite intervenții neprevăzute, dar mai ales schimbul de replici și interacțiunile cu publicul, care, datorită măiestriei actorilor, imediat se lasă prins în jocul de scenă ca niște adevărați actori, dau farmec spectacolului la care râzi cu poftă, oricât de lipsit de umor ai fi.

„Coulrophobia”, în măsura în care această fobie există și se manifestă, face ca ea să se transforme într-o filie, în sensul în care simți o nevoie acerbă de a revedea spectacolul iar și iar. Show-ul actorilor de la compania Pickled Image te face să crezi ești capabil să râzi zile în șir, fără să te oprești, urmărind aventura plină de zbateri a celor doi protagoniști. Dacă totuși ea rămâne o fobie, atunci se transformă într-o teamă de a nu te prăpădi de râs. Căci asta s-a întâmplat aseară la pulzArt7, oamenii au râs cu poftă, isteric, zgomotos.

Ca privitor lucid, în măsura în care faci efortul de a privi cu luciditate ceea ce se petrece pe scenă, este imposibil să nu remarci profesionalismul atât de evident al celor doi actori britanici, ușurința cu care fac pantomime, mânuiesc marionete, se contorsionează și dialoghează, astfel încât totul să fie legat, dar nimic să nu pară regizat. Iar hohotele de râs ale publicului, care la sfârșit a aplaudat neîntrerupt minute în șir, nu fac decât să confirme calitatea unui spectacol de comedie de nivel înalt.

Cei care nu au reușit să vadă spectacolul de joi mai au o șansă vineri seară, de la ora 19:00, când începe cea de-a doua reprezentație. Garantat, „Coulrophobia” este unul dintre cele mai placute moduri de a începe un weekend vesel și antrenant.

Mirela CARA