Nu de mult, să te gândești la posibilitatea de a aduce împreună muzica electronică și pe cea live părea o utopie, dacă nu chiar un nonsens. Cu toate acestea, în ultima seară a festivalului pulzART, artistul maghiar iamyank a demonstrat că un vis așa de îndrăzneț poate deveni realitate.

Astfel, spectatorii care s-au aflat duminică în sala Teatrului ”Tamási Áron” au fost martorii unui concert diferit, în care acordurile unor muzicieni de tip clasic s-au combinat cu sunetele electro ale computerului, dar și cu proiecții vizuale sugestive care, deși nu exprimau nimic concret, puteau exprima totul și construiau în mintea și sufletul ascultătorilor zeci de emoții ce curgeau lin, vorbind parcă despre efemeritatea lucrurilor într-o dăinuire eternă. 

Ceea ce a fost cu adevărat special în concertul de duminică a fost faptul că repertoriul adus în fața publicului a fost cântat pentru prima oară pe o scenă, el fiind pregătit pentru o lansare programată în aprilie 2019. Cu alte cuvinte, la pulzART a avut loc un fel de preconcert de lansare la care publicul din Sfântu Gheorghe a avut privilegiul de a participa.  ”Niciodată nu am realizat ceva cu o încărcătură emoțională mai puternică decât ceea ce veți asculta în această seară. Sper că vă va plăcea tot la fel de mult pe cât îmi place și mie”, a spus iamyank în deschiderea concertului, iar aplauzele entuziaste de la final nu au făcut decât să îi ofere răspunsul dorit.

Mirela CARA