Cumpără Bilete

Festivalul pulzArt, asemenea edițiilor precedente, v-a pregătit un program muzical variat, prin care vă invită să descoperiți această lume bogată și fascinantă. În data de 15 septembrie Corul Bărbătesc „Sfântul Efrem” din Budapesta aduce pe scena festivalului un recital muzical aparte. În spectacolele lor – spun artiștii – se împletesc tehnicile și formele muzicale vechi cu cele noi.
Vă invităm într-o călătorie muzicală fabuloasă cu imnuri bizantine străvechi și melodii îmbrăcate în „haine” moderne. Cei opt membri ai ansamblului coral vor interpreta piese din repertoriul muzicii sacre și din cel lumesc. Nu ratați experiența Efrem!

Cunoscutul și îndrăgitul ansamblu din Ungaria, Corul Bărbătesc „Sfântul Efrem” s-a constituit în anul 2002, fondatorul fiind Bubnó Tamás, muzician distins cu numeroase premii prestigioase. Ei se autodefinesc ca și un atelier de creație, se inspiră din personalitatea fiecăruia, din varietatea timbrurilor vocale, din abilitățile personale.

Programul alcătuit inițial din piese muzicale bizantine i-a adus ansamblului succesul național și internațional. Pe parcurs și-au îmbogățit repertoriul cu lucrările compozitorilor Franz Liszt și Béla Bartók, scrise special pentru coruri bărbătești. Participarea frecventă la festivaluri de talie națională și internațională a adus corului noi piese, special scrise pentru ei de către compozitori care au avut ocazia să-i asculte.

Distinși cu numeroase premii, au lansat până în prezent 13 albume alcătuite din piese proprii sau transcrieri și concertează permanent în țară și peste hotare.

Directori artistici: Bubnó Tamás și Bubnó Lőrinc 

Data: vineri, 15 septembrie 2023, 20:00
Loc: Sala mare a Teatrului „Tamási Áron”
Preț bilete: 30 / 15 lei
Bilete se găsesc aici.